26.9 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

ALEKSANDAR VUČIĆ: Logično da sa Zapada traže da se Srbija spoljnopolitički usaglasi s njima

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je specijalni izaslanik nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuel Saracin na njihovom današnjem sastanku tražio da se „srpska spoljnopolitička agenda usaglasi sa evropskom, ali, naravno, razumevajući situaciju i činjenicu da to ne može uvek onako kako bi neki želeli“.

„Jasno je izneo taj stav – to iznosi svaki predstavnik Evropske unije i zapadnog sveta. Nemojte da mislite da će bilo ko to da preskoči. To je logično ponašanje“, rekao je Vučić, na otvaranju punionice gazirane vode Rosa Homolje u Neresnici kod Kučeva.

- Advertisement -

On je na pitanja novinara rekao da se ljudi interesuju za „takve teme“ – odnos Srbija-EU, umesto da „podele s nama radost kada otvaramo neki pogon, ili polažemo kamen temeljac, jer to donosi hleb Srbiji“.

„Zbog ovih stvari sam srećan, a sve te politike da budem iskren – od toga me boli glava i nastaviće da boli. Nije to problem, ali ne mora da boli sve građane Srbije, neka se raduju novoj investiciji“, rekao je Vučić.

On je rekao da čekuje da će se uskoro sastati s Emanuelom Markonom „što je posebno važno posle njegovog ponovnog izbora za predsednika Francuske i mog susreta s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom“.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti