21 C
Belgrade
nedelja, 25 septembra, 2022

ALEKSANDAR VUČIĆ: Kako da objasnim narodu da Srbija uvodi sankcije Rusiji, a ne Sloveniji

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanja posle susreta sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom, upitao kako da objasni narodu da Srbija uvodi sankcije Rusiji, a ne Sloveniji.

Upitao je kako to da svi podržavaju teritorijalni integritet Ukrajine, a ne Srbije i pozvao ostale da se stave u našu poziciju i razmisle šta je realno.

- Advertisement -

„Svi žele po svaku cenu da se Srbija pridruži sankcijama, a Srbija ima obavezu prema aki (evropskim pravnim tekovinama) da se priključi evropskoj spoljnoj politici neposredno pred članstvo u EU – niko nas još nije obavestio da smo pred članstvom u EU a ne vidim ni da planiraju da nas obaveste“, izjavio je Vučić.

Vučić zamolio za pomoć oko struje

„Zamolio sam Boruta Pahora da, ukoliko to bude na dnevnom redu nekog organa EU, da Zapadni Balkan bude deo podrške u novcu za uvezenu struju ili jedan deo potrošene energije. Siguran sam da možemo da računamo na podršku slovenačkih prijatelja, posebno zato što mi ne mislimo da bi mogli da dobijemo onoliko koliko zemlje članice, ali sve što bi mogli da dobijemo bilo bi značajno za sigurnost snabdevanja strujom i finansijsku stabilnost ne samo Srbije već i drugih država, koje stoje lošije od nas“, rekao je Vučić.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti