ALEKSANDAR VUČIĆ: Ja sam Robin Hud jednog malog naroda!

Obavezno pročitajte

– Dokaz korupcije je činjenica da sam se trudio da nabavim respiratore, lekove i veštačka pluća za naš narod, kada su veliki presretali avioni i hteIi da sve ode u njihove zemlje – oni lepo da žive, a mi lepo da umiremo – glasio je odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na ozbiljne optužbe koje su stigle od američkih kongresmena.

– Super, ja sam kriv za to. To nije nikakav dokaz nikakve korupcije, već moje borbe, pa makar bio Robin Hud iz jednog malog naroda koji se borio za svoje ljude. To bih ponovio i u budućnosti, to ću uvek da uradim. Moj posao je da pomažem građanima Srbije, a ne da ponmažem građanima Amerike ili bilo koje druge zemlje – rekao je Vučić novinarima, a preneo portal Nova.

- Advertisement -

Vučić je rekao da je taj zahtev potpisalo nekoliko kongresmena iz Demokratske stranke, te da je on „jednopartijski“, a da će se videti „koliko će kongresmena da potpiše „srpsku“ rezoluciju u narednih mesec dana“. On je rekao da se ne plaši zamrzavanja imovine i računa u inostranstvu „jer ih nema“.

– Molim ih da mi zamrznu imovinu u inostranstvu. Meni ne možete da nadjete nijedan račun. Nemam nijedan račun van ove zemlje, ne mogu da ga zamrznu, niti imam pare niti imam račune – rekao je Vučić.

Vučić je rekao komentarisao i to što Srbija nije među zemljama pozvanim na onlajn Samit za demokratiju koji organizuje predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden, da “svako ima pravo da ocenjuje tuđu demokratiju na način na koji hoće”.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara nakon primanja vakcine protiv korona virusa na Beogradskom sajmu rekao da “svako ima pravo da bira koga će da pozove”.

Podsećamo, sedmorica kongresmena SAD uputili su pismo predsedniku države Džozefu Bajdenu sa zahtevom da se ta država aktivnije angažuje u suzbijanju korupcije u Srbiji, sprečavanju gušenja slobode medija i organizovanju slobodnih i fer izbora.

SourceLuftika

Ostavite komentar

Najnovije objave

PANIKA NA PODGORIČKOM AERODROMU.

Danas se na podgoričkom aerodromu odigrala scena koja može parirati gotovo svim holivudskim akcionim hit filmovima. Naime, pilot poljske...

Još priča na sličnu temu