19.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

ALEKSANDAR VUČIĆ: De Fakto smo uveli vanredno stanje

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na RTS u Dnevniku od 19.30 i govorio je o otkazanoj poseti Srbiji Sergeja Lavrova, šefa ruske diplomatije. Predsednik Vučić je naveo da Srbija nije zvanično, ali da de fakto jeste uvela vanredno stanje.

„Amerika uvodi vanredno stanje zbog struje, u Švajcarskoj je de fakto vanredno stanje zbog struje. Ljudi gledaju šta će zima da donese. Na ruskoj nafti nama je, to jest građanima Srbije iz džepa uzeto 600 miliona dolara, direktno zbog sankcija Rusiji.Mi nismo formalno, ali smo de fakto uveli vanredno stanje.

- Advertisement -

Neće biti jednostavno, ali to nije naša krivica. Borićemo se. Od naredne vlade očekujem da vodi snažno ubrzanje ka Evropi, ali se nećemo odreći naše politike. Znate li koliko političara znam koji menjaju politiku kad ih pozove treća sekretarica četvrtog sekretara neke od manjih ambasada“, izjavio je predsednik Vučić.

O dolasku kancelara Šolca, Vučić kaže:

„Nemačka nam je najveći i najvažniji partner“.

- Advertisement -

Da podsetimo, predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Džozef Bajden, uveo je vanrednu situaciju u Americi zbog pretnji nedovoljne dostupnosti kapaciteta za proizvodnju električne energije.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti