ALEKSANDAR VUČIĆ: 1999. smo izgubili suverenitet na KiM

Obavezno pročitajte

Predsednik Aleksandar Vučić ukazao je večeras da je Srbija faktički izgubila suverenitet na Kosovu i Metohiji 1999. godine, da je najveća greška Srbije bilo prebacivanje razgovora o KiM iz UN u EU, a da je Briselski sporazum, kakav god da je taj dokument, kupio mir za poslednjih 10 godina.

Važno je, kazao je, da građani razumeju kroz šta je Srbija prošla u prethodnim decenijama, šta u poslednjih 10 godina, a šta u poslednjih nekoliko meseci, po pitanju Kosova i Metohije.

- Advertisement -

“Mi smo 1999. godine faktički izgubili suverenitet na KiM. Bez prava na vojsku, i samo u lokalnim sredinama na severu, mogli smo da imamo deo policije. Sve drugo, odavno je izgubljeno”, konstatovao je Vučić na TV Pink.

Onda je, podseća usledio pogrom 2004. godine, pa proglašenje nezavisnosti 2008. godine.

“Pre toga su nas i dosovska vlast i zapad ubeđivali – standardi pre statusa… Valjda su ti standardi potvrđeni paljenjem crkava, ubistvima i progonom 17. marta… A, za to su nagrađeni nezavisnošću, kada je 85 zapadnih država i njihovih satelita na različite načine priznalo Kosovo, dok su se naši svađali ko će da nastavi da vlada, da se patriotizam ne sipa u traktor…”, rekao je Vučić.

Zatim je, kaže, došla presuda MSP-a na pogrešno pitanje i jednako loše – naša odluka da zamolimo da se razgovori iz UN premeste u EU.

To je, kaže, u lice rekao i Miroslavu Lajčaku i drugim predstavnicima EU, da je najveća greška što je Srbija to uradila.

SourceTanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu