ALEKSANDAR DUGIN: Rusija treba da predvodi Veliko buđenje protiv Velikog resetovanja

Obavezno pročitajte

* Globalisti su svesni da će se, ako se njihovi porazi i neuspesi i dalje budu gomilali, urušiti cela petstogodišnja istorija liberalizma. Multipolarni svet – kome je i sam Tramp intuitivno gravitirao, direktno kritikujući globalizaciju – neće liberalima ostaviti nikakvu šansu. Stoga su maske skinute

* `Običnim građanima` je teško da shvate čitavu zloslutnu pozadinu liberalne ideologije, koja dosledno i svesno vodi uništenju čovečanstva, njegovom „prevazilaženju“

* Tezu o „Velikom buđenju“ su iznedrile Trampove pristalice, koje su postale prve žrtve nadolazećeg liberalnog totalitarizma.

* „Veliko buđenje“ je spoznaja da se moderni liberalizam u fazi globalizacije pretvorio u pravu diktaturu… Ovo veoma liči na početak novog građanskog rata u Sjedinjenim Državama. Samo, ovog puta su tabori drugačiji: pristalice „Velikog buđenja“ naspram pristalica „Velikog resetovanja“

- Advertisement -

* Prostor za kompromis sa globalistima je potpuno iscrpljen. Imamo samo jedan izlaz: da se potpuno probudimo i ne samo da aktivno učestvujemo u Velikom buđenju, već – što bi bilo poželjno i dostojno razmera istorije Rusije i našeg duha – da ga predvodimo

_________________________________________________________

„VELIKO resetovanje“ je poslednji akord ljudskog napretka, kako ga liberalna misao razume.

Ona smatra da su svi ljudi sada slobodni – slobodni da budu liberali.

Međutim, nisu slobodni da ne budu liberali. Ako se negde nađe „neliberal“ ili „nedovoljni liberal“ – kazneni sistem će se uključivati po automatizmu.

Tokom žestoke predizborne kampanje u Sjedinjenim Državama, Bajdenove pristalice – pristalice „Velikog resetovanja“ – koristile su sva sredstva, uključujući i zabranjena, protiv njegovog protivnika Trampa.

Bajdena su ugurali u Belu kuću mimo

svih procedura, čak i – pristojnosti

Nisu se libili ni da u Sjedinjenim Državama primene metodologije „obojenih revolucija“ koje su ranije bile izvožene iz SAD.

Takva odlučnost na ivici faula dovoljno govori o visini uloga.

Globalisti su svesni da će se, ako se njihovi porazi i neuspesi i dalje budu gomilali, urušiti cela petstogodišnja istorija liberalizma.

Multipolarni svet – kome je i sam Tramp intuitivno gravitirao, direktno kritikujući globalizaciju – neće liberalima ostaviti nikakvu šansu. Stoga su maske skinute.

Aleksandar Dugin: Rusija treba da predvodi Veliko buđenje protiv Velikog resetovanja

Odrekli su se principa „stare demokratije“ i ugurali Bajdena u Belu kuću, bez obaziranja na bilo kakvu pristojnost, procedure ili pravila.

Trampove pristalice su još od njegove prve predizborne kampanje slutile sa kakvom moćnom i manijakalnom silom imaju posla.

Demokrate, vođene logikom globalizma, pokazale su spremnost da žrtvuju tradicionalne američke institucije i samu demokratiju.

Naravno, `običnim građanima` je teško da shvate čitavu zloslutnu pozadinu liberalne ideologije, koja dosledno i svesno vodi uništenju čovečanstva, njegovom „prevazilaženju“.

Zaista je teško u to verovati. Naročito onima koji su i sami vaspitavani pod uticajem liberalne demokratije, u kapitalističkom sistemu i pod dubokim uplivom globalističke kulture. A ipak je počelo otrežnjenje.

Tako je rođena teza o „Velikom buđenju“. Ovu parolu su iznedrile Trampove pristalice, koje su postale prve žrtve nadolazećeg liberalnog totalitarizma.

Nisu se otreznili samo najpronicljiviji

Njihove inicijative su odmah cenzurisane, likvidirani su im nalozi na društvenim mrežama, čak je i samo njihovo pominjanje očišćeno iz sistema tehnoloških giganata – Twitter, Youtube, Google i Facebook.

To i jeste bio trenutak „Velikog buđenja“. Sada su istinsku prirodu globalista lično shvatili ne samo najpronicljiviji i najnepomirljiviji, već i ogromni delovi američkog društva.

Oni koji su glasali za Trampa u uspostavljenoj liberalnoj diktaturi gotovo da se izjednačuju sa „fašistima“.

Ovako funkcionišu zakoni „Velikog preopterećenja“: ko nije sa nama, taj je „fašista“, a prema „fašistima“ je moguće – čak i neophodno! – ponašati se na najsvirepiji način.

Ovaj put u tu kategoriju nisu svrstani samo pravi konzervativci, koji su uvek imali ideološke pretenzije prema liberalima, već i liberali, obični američki građani, koji, međutim, nisu stigli da se prestroje prema novim kriterijumima „liberalnog progresa“.

Takvi još nisu shvatili da je sloboda – slobods manjina, a da parametre te slobode – odnosno, šta se sme reći i učiniti, a šta kategorički ne sme (norme političke korektnosti) – strogo određuju liberalne elite

Aleksandar Dugin: Rusija treba da predvodi Veliko buđenje protiv Velikog resetovanja

„Veliko buđenje“ je spoznaja da se moderni liberalizam u fazi globalizacije pretvorio u pravu diktaturu, da je postao totalitarna ideologija koja odbija – kao i svaki totalitarizam – da može postojati neko gledište različito od dominantnog.

Ovo veoma liči na početak novog građanskog rata u Sjedinjenim Državama. Samo, ovog puta su tabori drugačiji: pristalice „Velikog buđenja“ naspram pristalica „Velikog resetovanja“.

Sjedinjene Države su vodeća svetska sila. Sve što se tamo događa tiče se čitavog čovečanstva.

Na putu su im stajali i stoje – Putin,

Si, Iran, Turska, Tramp…

Pobeda Džoa Bajdena i arhitekata Velikog Resetovanja, koje stoje iza njega, znači da je svet ušao u novu fazu.

Globalisti su puni odlučnosti da privedu kraju ono što konstantno nisu uspevali tokom poslednje dve decenije.

Iskakali su im na putu to 11. septembar, to Putin, to Kina pod vodstvom Si Đinpinga, to Iran, to Turska, to Tramp. Ako se tako nastavi, globalizam rizikuje da se potpuno uruši.

Otuda Veliko resetovanje – sad ili nikad.

Aleksandar Dugin: Rusija treba da predvodi Veliko buđenje protiv Velikog resetovanja

I, mnoge liberalne elite – i na zapadu ina istoku (uključujući, naravno, i Rusiju) – globalizam će mobilisati da aktivno učestvuju u „Velikom resetovanju“.

Ovo znači da će protiv pristalica multipolarnosti, suvereniteta i policentričnog svetskog poretka istovremeno biti spoljni i unutrašnji frontovi.

Uslediće novi talas obojenih revolucija

Spoljni pritisci dolaziće od demokratskog Vašingtona i NATO koji je pod njegovom kontrolom, a unutrašnja sabotaža pete kolone i liberalne elite dešavaće se unutar administrativnih struktura država.

Ovome treba dodati početak niza regimechange-operacija za smenjivanje režima, novi talas „revolucija u boji“ i manipulacija regionalnim sukobima.

Zamajac globalne sabotaže protiv onih koji nisu stali na stranu Velikog resetovanja radiće punim kapacitetom.

Očigledno je da je mesto Rusije – barem Putinove Rusije, Rusije suverene, nezavisne i slobodne – u redovima Velikog buđenja.

Da bi to postalo nepovratno, mora se uložiti poslednji napor.

Rusija se napola probudila pre 20 godina. I počela svoj teški, ali generalno uspešni (iako se otegao) povratak u istoriju u statusu subjekta svetske politike, a ne njenog objekta (kao 90-ih godina).

Međutim, prostor za kompromis sa globalistima je potpuno iscrpljen.

Imamo samo jedan izlaz: da se potpuno probudimo i ne samo da aktivno učestvujemo u Velikom buđenju, već – što bi bilo poželjno i dostojno razmera naše istorije i našeg duha – da ga predvodimo.

Ostavite komentar

Najnovije objave

SPREMA SE NAPAD NA JAKOVA MILATOVIĆA!

Kako nezvanično saznajemo iz krugova jedne od bezbednosnih službi iz regiona, Jakov Milatović je ozbiljno bezbednosno ugrožen i ne...

Još priča na sličnu temu