9 C
Belgrade
понедељак, 30 марта, 2020

Kradljivci zemlje, istorije i vere su uništili Crnu Goru

Obavezno pročitajte

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako bi...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih zemalja.

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...

Piše: Nina Stojanović

Postoji negde na brdovitom Balkanu jedna zemlja i tu iznad te zemlje parče srpskog svetosavskog neba, manastir pod Ostrogom, beli biser pravoslavlja i još mnoštvo hramova svedoka istinske vere i hrišćanske ljubavi iz zaboravjenih vremena. Baš tu u toj zemlji zanjihale su se prve kolevke srpstva, sestrice Duklja i Zeta i baš ta zemlja nam je iznedrila oca nacije Stefana Nemanju- svetog nam Simeona Mirotočivog, najmudriju srpsku glavu, Petra Petrovića Njegoša i neviđene primere čojstva i junaštva ovaploćene u ljudskom obliku.

Te ako me pitate za Crnu Goru, moram vam reći i za Kralja Nikolu Petrovića, Marka Miljanova, ne mogu, a da prećutim da je baš na tom kršu i stenju Majka devet Jugovića oplakivala svoje sinove, junake Kosovskog boja i kako, a da ne spomenem Mojkovačku bitku, slavnog serdara Janka Vukotića i krvavi Božić, gde položiše svoje živote generacije djedova, očeva i sinova za srpsku ideju, kao što i nebrojano puta kroz istoriju učiniše njihovi pretci.

Moram negde između redova da prošapućem da tu zemlju umivaju talasi najlepšeg i najmirisnijeg mora.

Međutim, bila bih cinik i licimer kada vam ne bih rekla istinu. Braćo i sestre ukrali su nam Crnu Goru. Ukrali i privatizovali, pretvorili u moderan logor, gde se streljaju sloboda misli, govora, izražavanja vere i identiteta.

Ti kradljivci zemlje, istorije i vere, napravili su od uzvišene Crne Gore, privatnu guberniju i NATO koloniju gde po svom nahođenju optužuju, hapse i presuđuju ljudima.

Kradljivci koje predvodi Milo Đukanović i njegov režim okupili su oko sebe šljam i fukaru, a kao i u onoj narodnoj „dva loša ubiše Miloša“, pa se kao posledica dugotrajne okupacije i privatizacije zemlje, represije i progona u njihovim redovima mogu pronaći i mnogi obični, preplašeni, ucenjeni ljudi koji u beznađu ne vide drugi način za sopstveni opstanak.

Ipak, to nije pravo lice Crne Gore i to nisu pravi ljudi. Najlepša, najsvetlija i najpravednija lica koja blješte sjajem ranohrišćanskih mučenika, Hristovih vojnika, jevanđeljskih apostola mogu se ovih dana sresti u litijama na ulicama crnogorskih gradova. Pobedio je slobodarski duh, u logoru je izbila pobuna, Srbi su odbacili okove i ustali da brane svoje svetinje.

Ustali su potomci mojkovačkih junaka, Njegoševa deca, sledbenici svetosavske misli, uzavrela je nemanjićka krv, ustale su kćeri Jugovića podigao se duh Obilića. Izdigao se snažan bedem odbrane Srpstva, vere i svetinja.

I za kraj, ako me pitate za Crnu Goru, moram vam reći onu čuvenu Njegoševu: „Crnogorci, ne ljube lance!“

- Advertisement -

još članaka

Ostavite komentar

- Advertisement -
loading...

Najnovije vesti

STO EURA PADA S NEBA: Poklon svakom punoletnom u Srbiji

Aleksandar Vučić saopštio je da će svakom punoletnom građaninu, zaposlenom ili nezaposlenom, država pokloniti po sto evra. - Pet...

NAREDNE DVE NEDELJE REŠAVAJU SUDBINU SRBIJE: Slede najvažniji dani za građane

Opasnost... Ukoliko se ne prekinu svi kontakti, broj zaraženih može biti desetostruko veći do kraja sedmice jer svaka inficirana osoba može da...

ŠOK: Krivična prijava protiv Vučića i Malog zbog izbegavanja samoizolacije

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog zbog...

LE PEN: Brisel i EU nas sahranili

Francuske vlasti su sa velikim zakašnjenjem počele aktivno da se bore protiv pandemije virusa korona, a pritom se ispostavilo da su mnogi...

TUŽAN DAN ZA SRBIJU: Preminuo episkop valjevski Milutin

Episkop valjevski Milutin (71) preminuo je noćas u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu gde se nalazio na lečenju od korona virusa.