22.9 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

AKADEMIK SIMOVIĆ SE PITA: Na šta će Srbija ličiti posle još pet Vučićevih godina?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Akademik Ljubomir Simović izjavio je da gledajući rezultate dosadašnje vladavine Aleksandra Vučića, „ne možemo a da se ne zapitamo na šta će Srbija ličiti i šta će od nje ostati posle još pet godina“.

Vučić nam svakodnevno nudi sliku o svojoj veličini i ugledu: Lukašenko ga dočekuje sa suzama u očima, Si Đinping ga prihvata u ‘poluzagrljaju’, Putin ga ispraća do automobila, Tramp se s njim rukovao četiri puta. Četiri puta! On deli ocene o stranim državnicima: princ od Monaka je pametan, Ursula fon der Lajen govori gluposti„, napisao je Simović u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NIN.

- Advertisement -

Kako je naveo, Vučić „nas ubeđuje da od Berlinskog kongresa nismo bili uspešniji, da je od Srbije napravio ekonomskog tigra, da nas je uveo u zlatno doba“.

„Kao da ne vidimo“, naglasio je Simović, „na šta su svedene državne institucije, Ustav i zakoni, da smo sve dalje od ulaska u Evropsku uniju“.

Kao da ne vidimo unakaženi Beograd – možete li zamisliti išta neverovatnije od ukidanja Glavne železničke stanice, od izgradnje – uprkos upozorenjima urbanista i arhitekata – Beograda na vodi, od podizanja – uprkos mišljenju vajara i istoričara umetnosti – onakvog spomenika Stefanu Nemanji, od devastacije – uprkos opomenama arheologa, istoričara, urbanista i ostalih stručnjaka – Begradske tvrđave? A šta da kažemo o prodaji i sudbini Bora„, upitao je Simović.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti