3 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

AJ SAD PRESKOČI, BATO: Litvanija gradi ČELIČNI ZID protiv migranata! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Litvanija je namenila 152 miliona evra za izgradnju zida dugačkog 500 kilometara do septembra sledeće godine. Litvanija je izgradila prve delove čeličnog zida na granici sa Belorusijom kako bi sprečila priliv migranata sa Bliskog istoka i drugih područja, a koji dolaze iz te zemlje.

Poljska, Litvanija i Letonija koje optužuju Minsk da namerno ohrabruje migrante da ulaze u te zemlje, postavile su bodljikavu žicu na pojedinim deonicama granice sa Belorusijom, prenosi Tanjug.

Litvanija je prošle sedmice počela da gradi prve delove čelične ograde visoke 3-4 metra, na čijem će vrhu biti 0,6 metara bodljikave žice, prenosi Reuters.

- Advertisement -

Izgradnja zida

“Verovatno je nemoguće izgraditi potpuno neprelaznu prepreku, tako da mislim da i ova barijera može da se prođe. Za to će, međutim, biti potrebno dosta vremena, pa ćemo moći da reagujemo”, rekao je šef pogranične straže na jugu Litvanije Virgilijus Raugale.

Litvanija je namenila 152 miliona evra za izgradnju zida dugačkog 500 kilometara do septembra sledeće godine.

- Advertisement -

Pored zida će biti postavljena i bodljikava žica visoka tri metra, kao i oprema za video-nadzor.
https://www.youtube.com/embed/K1IXdaSkyZA?start=30
Više od 4.000 migranata ušlo je iz Belorusije u Litvaniju pre augusta ove godine, kada je ta zemlja počela da ih šalje nazad u Belorusiju. Od tada je sprečen ulazak 5.600 migranata.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti