AFERA VENAC: Dan kada je čin rodoljublja ponižen

Obavezno pročitajte

Jučerašnji dan, 24. mart, težak je za sve Srbe. To je datum kada je NATO pakt počeo agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Bombardovanje je trajalo 78 dana, a broj žrtava je bio na hiljade. Da nesreća bude još veća u bombardovanju je stradalo 79 dece. Bombe su nedužnim stvorenjima prekinule zagrljaj da roditeljima, ostavivši gubitak koji se više nikada ne može nadoknaditi.

Juče je cela Srbija ostala zgrožena primerom koji je mogla da vidi na televiziji Nova S u emisiji Pregled dana.


Naime, juče su ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić došli da odaju poštu stradaloj deci u NATO agresiji. Ispred spomenika „Bili smo samo deca“, neko je, a otkrićemo kasnije i ko, ostavo je venac i odao poštu nevino stradalog deci. Taj venac je uklonjen, jer je tu morao da se stavi venac ministarke Darije Kisić Tepavčević i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

venac,
- Advertisement -

Novinarka Jovana Ćirković je prva na svom Tviter nalogu postavila taj video, napisavši: „Smetali su im venci koje je neko, PAZI SAD, pre njih stavio da oda poštu stradalima. Bruka i sramota“. A onda je taj Jovanin tvit videlo preko 200.000 ljudi, za nekoliko sati i postao viralan.

Ubrzo nakon toga javio se i pravnik Nemanja Vučković, koji o otkrio ko je stavio venac koji su zasmetali ministarki Kisić Tepavčević i Goranu Vesiću.

„Sklonili su venac koji su položili članovi Studentskog kluba Pravnog fakulteta! Bruke jedne, nije sve u marketingu, neko dolazi da iskaže poštovanje i saosećanje sa porodicama žrtava. Neko je došao iz ubeđenja“, napisao je Vučković na Tviteru i postavio fotografije polaganja venaca članova Studentskog kluba Pravnog fakulteta, čiji je on predsednik bio od 2016. do 2020. godine.

„Veoma loš primer se dao omladini tim jučerašnjim, mogu slobono da kažem, incidentom. Jedan čin iskrenog rodoljublja mladih ljudi je skrajnut. Taj venac su stavili mladi ljudi, studenti koji pamte i ne zaboravljaju žrtve bombardovanja i stradalu decu, koja su, da nisu tragično nastradala u NATO agresiji, mogla da budu vršnjaci i tim mladim ljudima koji su položili venac, tako i meni“, rekla je za naš portal Jovana Ćirković i dodala da je ovo nečovečan čin i da nije primeren nikome, a kamoli jednoj ministarki i zameniku gradonačelnika prestonice naše zemlje.

Podsetimo, juče se dogodio još jedan incident, ovoga puta malo drugačijeg karaktera. Naime, pristalice pokreta „Oslobiđenje“, čiji je predsednik Mlađan Đorđević, juče su htele da na dva nadvožnjaka na autoputu E-75, razviju tranparente koji podsećaju na godišnjicu bombardovanja. Ali, do toga nije došlo. Bizarnost cele situacije je i u tome da su pristalice pokreta Oslobođenje bile praćene i prisluškivane zbog četiri transparenta, pa se tako na dve lokacije na Novom Beogradu našlo preko 40 pripadnika policije, komunalne policije i BIA zbog osmoro ljudi.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu