25.5 C
Belgrade
ponedeljak, 27 septembra, 2021

„Afera Cvijan srušiće Vučićev režim“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Smatram da je smrt Vladimira Cvijana apsolutno nešto što je najgora moguća afera koja se desila u toku vlasti Aleksandra Vučića. Ja ne mogu da tvrdim ko je naredio, ali sigurno, to je teško krivično delo, za koje ja osnovano sumnjam da je ubistvo, jer nema oproštajnog pisma, nema motiva i ostalih činjenica sem utapanja u januaru, što pokazuje da je Vučić prikrivao krivično delo. Ovako organizovana aktivnost državnih organa (Tužilaštva, instituta koji je radio obdukciju, medija koje Vučić kontroliše…) pokazuje da se radi o jasnom krivičnom delu prikrivanja ubistva – kaže za Direktno.rs, profesor međunarodnog prava na Pravnom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, Dejan Mirović.Dejan Mirović; FOTO: PrintscreenDejan Mirović; FOTO: Printscreen

– U skladu sa sinergijom, tačnije, međunarodnim faktorom, ova afera će dovesti do urušavanja njegovog režima. Tu mislim na to da je Vučić svojom diletantskom spoljnom politikom doveo do toga da mu niko ne veruje, ni na Zapadu, ni u Moskvi, ni u Pekingu i Berlinu i Vašingtonu. Sama činjenica da je on jedini evropski državnik koji je podržao Trampa, a da je pobedio Bajden, govori da sve ukazuje na to – ističe Mirović.

Mirović kaže da ne može da tvrdi da je Vučić ranije imao kontakte sa Cvijanom, dok su zajedno bili u Srpskoj radikalnoj stranci, ali je imao kontakte sa vrhom tadašnje Demokratske stranke, pre svega sa Mikijem Rakićem i Borisom Tadićem.
Aleksandar Vučić FOTO: ATA ImagesAleksandar Vučić FOTO: ATA Images

- Advertisement -

– Ono što znam da je sigurno imao kontakte sa Borisom Tadićem. Zna se da je Cvijan bio u kabinetu Borisa Tadića, tako da se, apsolutno, iz toga može nešto zaključiti. Raskol u SRS 2008. godine, zadržavanje mandata SNS u Skupštini, ne bi mogli da prođu bez podrške Borisa Tadića i njegovog kabineta. Takođe, tu imamo i ulogu gospođe Gordane Čomić koja nas je nazivala nacistima i fašistima, dok nam je Vučić bio generalni sekretar, a sada je njegov ministar. Prema tome, to je jedna hobotnica koja je povezana odavno – napominje Mirović i dodaje:
Boško Obradović nedeljom: Šta krije Cvijanova misteriozna smrt?„Da li je Vučić znao za Cvijanovu smrt i skrivao je““Postaćemo Severna Koreja, nestaju ljudi poput Cvijana”

– Ono što je sigurno, gospodin Cvijan je javno izneo razloge neslaganja sa Vučićem, on nije skrivao svoj stav. Vučić je objavio telegrame i izjave žaljenja za Kobija Brajanta, Dijega Maradonu, Šabana Šaulića, a za svog bliskog saradnika, člana Predsedništva SNS, tri godine ćuti. I, gle, ispostavilo se da je po svemu sudeći on ubijen. To je, apsolutno, za jednog neutralnog posmatrača više nego indikativno – zaključuje Mirović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti