2.6 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

ADVOKATI SE DIGLI PROTIV SNS MAFIJE: 20. i 21. oktobra kreću u štrajk, obustava rada, NEKA VUČIĆ RADI ON JE NAJBOLJI STUDENT!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Upravni odbor Advokatske komore Srbije (AKS) doneo je odluku o dvodnevnoj obustavi rada svih advokata u Srbiji u znak protesta zbog stavova Građanskog odeljenja Vrhovnog kasacionog suda, koje smatra spornim, a koji se tiču naplate troškova obrade kredita. Prema ovoj odluci, advokati neće raditi u sredu 20. oktobra i četvrtak 21. oktobra, što će dovesti do odlaganja suđenja i drugih postupaka, javlja Tanjug.

Pomenuti stavovi su sporni za advokaturu, koja već mesec dana negoduje uz ulične proteste, tvrdeći da su ovi stavovi doneti u korist banaka, a na štetu građana, suprotno dosadašnjoj sudskoj praksi. Protesta je bilo i juče, kada se ispred sedišta Advokatske komore Srbije okupilo nekoliko desetina advokata.

Na sednici UO AKS, koja je trajala četiri sata, odlučeno je i da se 6. novembra održi konferencija svih advokata u Srbiji kako bi se advokatura jedinstveno odredila prema pravnim stavovima Građanskog odeljenja VKS od 16. septembra, odnosno dopuni mišljenja u vezi s naplatom obrade troškova kredita i stavom u vezi s pravom banke da naplati klijentu premiju osiguranja kredita.

- Advertisement -

Istog dana, nakon konferencije, održaće se sednica skupštine AKS na Pravnom fakultetu u Beogradu. AKS će prethodno od Kriznog štaba zatražiti odobrenje za održavanje konferencije advokata, kojih u Srbiji ima oko 11.000. Konferencija će biti održana ili u Kombank dvorani ili u Hali „Ranko Žeravica”, ukoliko se za to dobije odobrenje Kriznog štaba.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti