„ACO, SRBINE“, „TAKO JE“: Ovo su uputstva pred SNS miting

Obavezno pročitajte

U dokumentu iz jednog od odbora Srpske napredne stranke su taksativno nabrojana imena, uloga i cenovnik zaduženja „protestanata“ na kontramitingu Aleksandra Vučića, piše Nova.rs.

U dokumentu naslovljenom „Pouzdani aktivsti za skup u Beogradu“ nalazi se 13 imena i podeljenim ulogama na „nosioce SNS barjaka“ i „vikare“. Četvoro barjkatara sa spiska će za nošenje zastave biti plaćeni 1.700 dinara po glavi, koji će im se dodati na već dogovorene dnevnice koje se, u zavisnosti od dela Srbije iz kog će biti dopremljeni na skup, kreću od 2.000 do 5.000 dinara.

- Advertisement -

Preostalih devetoro su označeni kao „vikari“. Međutim, titula koju uglavnom nose pomoćni sveštenici, u SNS kontekstu podrazumeva ljude čiji će zadatak biti da izvikuju naručene parole, za 1.500 dinara. Po pisanom uputstvu, četvorica će po narudžbini uzvikivari „Aco Srbine“, dok je troje zaduženo da u ključnom momentu, koji valjda treba sami da prepoznaju, treba da uzviknu „Tako je!“.

Poslednja dva imena sa spiska pripadaju ženskim osobama i one imaju za zadatak da uzvikuju „Ua, fašisti“, po istoj ceni kao i ostali „vikari“.

Međutim, za razliku od kolega koji uz povike moraju da, kako stoji u dokumentu, i aplaudiraju, „vikarke“ protiv fašista su oslobođene te obaveze.

SourceNova

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen srpski ratni veteran na Jarinju, po ulasku na KiM mu se gubi svaki trag!

Sinoć nešto posle jedanaest časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici šiptarske policije uhapsili su srpskog borca, koji je vozilom...

Još priča na sličnu temu