16.5 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

ABAZOVIĆ OTKRIO: Izmena zakona o slobodi veroispovesti, nema mesta mržnji!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović izjavio je da „Montenegro erlajns“ nije identitetsko, već ekonomsko pitanje koje tako treba i tretirati. On je istakao da su tu državnu kompaniju sahranile Vlade Mila Đukanovića i Duška Markovića, i bahati menadžment koji je svih ovih godina funkcionisao delimično i van zakona.

Abazović je za tv „Vijesti“ rekao da Vlada nije donela odluku o gašenju „Montenegro erlajnsa“, već samo primila informaciju o, kako je naveo, katastrofalnom stanju u toj kompaniji.

On je kazao i da poštuje patriotsku notu koju je vlasnik kompanije „Savana“ Veselin Mijač iskazao za spasavanje kompanije, ali i ocenio da je to urađeno neozbiljno

- Advertisement -

„Ne samo da je protivzakonito, mi ne možemo da više brišemo dugove ‘Montenegro erlajnsa’“, rekao je Abazović.
Ako su neke druge Vlade naučile da rade nezakonito, kako je kazao, nova Vlada će poštovati sve zakone u Crnoj Gori.

Mijaču je poručio da je komplikovano preuzeti kompaniju.

„Ako misli da to može na način samo što će poslati pismo o namerama, bez detaljne analize, mislim da je to u službi dnevne politike, a ne spašavanja kompanije“, kazao je Abazović.

- Advertisement -

On je istakao da je siguran da Vlada pokušava da nađe najbolje modele za kompaniju i njene zaposlene koji nisu primili plate već nekoliko meseci.

„Kada napravimo kompletnu analizu, pozvaćemo nadležne organe da se pozabave nezakonitim radnjama prethodnih vlada“, rekao je Abazović.

Zakon dovodi sve verske zajednice u istu ravan

Abazović je rekao i da će izmene Zakona o slobodi veroispovesti biti uvrštene u dnevni red Skupštine, ocenivši da to pitanje treba što pre da se reši.

Prema njegovim rečima, u pitanju je liberalan, praktičan i evropski zakon koji nije diskriminatorski.

„Usvajanjem Predloga zakona u potpunosti ćemo dovesti u istu pravnu ravan sve verske zajednice i sve će biti deo jedinstvenog pravnog poretka“, rekao je Abazović.
Poručio je da ne postoji nikakva opasnost za nacionalne interese i da zakon niti ima nameru da gasi, niti da osniva crkve i druge verske zajednice, već da se građanima omogući ostvarivanje prava na jednak način.

„Nema potreba za podizanjem tenzija. Vreme je da se Crna Gora pomiri“, zaključio je Abazović.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti