ABA liga: Odluke o Budućnost – Zvezda u dogledno vreme

Obavezno pročitajte

Utakmica između Budućnosti i Crvene zvezde biće najverovatnije registrovana rezultatom 20:0 u korist Podgoričana, pošto se ‚crveno-beli‘ nisu pojavili na utakmici, rečeno je za Sport Klub iz ABA lige.

Javnost će u dogledno vreme biti obaveštena o narednim koracima ABA lige o ovom slučaju“, stoji u saopštenju ABA lige, koje je objavljeno kasnije. Iz redova šampiona regionalnog takmičenja su zatražili odlaganje meča zbog nestabilne političke situacije u Crnoj Gori, posebno Podgorici, zbog usvajanja zakona o veroispovesti. U klubu sa Malog Kalemegdana kažu da nisu dobili nikakav odgovor od ABA lige na više zahteva koji su upućeni poslednjih dana.

- Advertisement -

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da je odluka o neodlasku u Podgoricu doneti zbog bezbesnosnih rizika, posle procena koje su izvršile srpske snage. Iz Crne Gore su, s druge strane, naglašavali da će se postarati da se svi članovi delegacije ‚crveno-belih‘ osećaju bezbedno. Utakmica je bila zakazana za 18 časova, igrači Budućnosti su izašli na teren, isto kao i sudije, a pošto ona nije zvanično odložena, podbačena je lopta, a potom sačekano 15 minuta pre nego što je otkazana. To ujedno znači da će biti registrovana pobedom Podgoričana, iako u pravilniku ABA lige ne postoji član za tačnu situaciju koja se desila u ponedeljak.

U slučaju da se ekipa neopravdano ne pojavi na utakmici ili neopravdano odbije učestvovanje na utakmici, ta ekipa automatski gubi tu utakmicu rezultatom 0:20 i, kada je to primenjivo, ne prolazi u dalje krugove takmičenja“,

stoji u Članu 32.1 pravilnika ABA lige. U pravilniku se dodaje da pored automatskog poraza, disciplinski sudija ili direktor lige mogu da izreknu novčanu kaznu od 15.000 ili 50.000 evra. Disciplinski sudija će odluke o tome doneti kada se okonča celo 13. kolo. Iz ABA lige se, za sada, nisu oglašavali na Čovićeve komentare, koji je na konferenciji za štampu istakao da šampion Srbije nije dobio zvanični odgovor regionalnog takmičenja na zahtev za odlaganje utakmice.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu