KAO POSLEDNJA VREMENA: 7 000 uginulih foka, okean izneo tela

Obavezno pročitajte

Broj mrtvih foka pronađenih na namibijskoj obali popeo se na više od 7.000, objavila je organizacija za očuvanje okeana „Ocean Conservation Namibia“.

OCN je saopštio da su prošle nedelje hiljade mrtvih mladunaca foka pronađene na obali na poluostrvu Pelikan Point, turističkom odredištu poznatom po koloniji foka i jatu delfina.

Pomorski biolog s OCN-a Nod Drejer rekao je da su istrage protekle nedelje otkrile veliki porast u broju uginulih ženki. “Naišli smo na uginulu mladunčad foka i mnogo uginulih odraslih ženki”, rekao je.

- Advertisement -

On je kazao da su se istrage uglavnom koncentrisale na plažu Pelikan Pointa, tako da bi ukupan broj uginulih mogao biti veći.

Ministarstvo ribarstva i morskih resursa saopštilo je prošle nedelje da će poslati uzorke u Južnu Afriku kako bi se utvrdio uzrok uginuća.

Drejer je rekao da to još nije učinjeno zbog strogih smernica za otpremu u takvim situacijama.

“Trudimo se da pronađemo odgovore s obzirom na složenu prirodu istraga u kojima ni sami ne znamo šta tražimo”, rekao je.

OCN je proše nedelje rekao da je verovatni uzrok nedostatak riba, njihovog glavnog izvora hrane, u vodama Pelikan Pointa, a drugi bi razlozi mogli biti otrovi ili bolesti, što se ne može isključiti bez potpunog istraživanja.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu