8.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

666 (Drugi put)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

666 i Rusija

Moskva. Predsednička kancelarija u Kremlju. 31. decembar je hiljadu 999. god. Boris Jeljcin se obraća naciji u direktnom televizijskom prenosu. Neočekivano, on se odriče kremaljskog trona u korist bivšeg obaveštajca, zamenika gradonačelnika u Petrogradu, prestolonaslednika Vladimira Vladimiroviča Putina.[i]

Te iste hiljadu 999. god. izvesni Berl Lazar postao je glavni rabin Federacije jevrejskih opština Rusije (FEOR), posle jednog sumnjivog glasanja u kojem je smenjen dotadašnji glavni rabin Adolf Šaevič. Naime, u trenutku izbora Berl Lazar nije imao rusko držvaljanstvo. Imao je dvojno državljanstvo: izraelsko i američko. Ni 18 od ukupno 20 onih koji su glasali za njega nisu bili ruski državljani. Ali, administracija novog predsednika Rusije priznala je ovaj izbor. Godinu dana kasnije Berl Lazar je dobio rusko državljanstvo.

- Advertisement -

Tako je postao Putinov „Mefistofel“. Berl Lazar je rođen 19. maja 1964. god. u Italiji gde je završio osnovnu jevrejsku školu. U Nju Džersiju je završio rabinski koledž a visoku duhovnu akademiju za rabine u Njujorku. Sa blagoslovom rabi Menahem Mendel Šnersona došao je u Rusiju 1988. god. Imao je zadatak: 1. da ojača aktivnost Habada tako da ovaj postane dominantan među Jevrejima u Rusiji; 2. da uveća moć jevrejskog kapitala i da infiltrira pripadnike Habada u sve politčke institucije i sredstva masovnog informisanja. Zahvaljujući prijateljstvu sa Putinom, Berl Lazar je uspeo da ostvari oba zadatka.

FEOR, koji je pod kontrolom Habada, danas je jedina krovna organizacija koja okuplja sve Jevreje u Rusiji, bez obzira što Svetski jevrejski kongres i dalje podržava rabina Adolfa Šaeviča. Od 200 ruskih dolarskih milijardera, 48 njih su Jevreji. Od ovih 48, njih 42 su Aškenazi, sa ukupnom imovinom od 122.300.000.000$. U ukupnoj populaciji Rusije, Aškenazi danas zauzimaju svega 0,11%. Ali, više od polovine ukupnog bogatstva pripada samo petorici ljudi, i svi su Jevreji: Mihail Fridman (17.600.000.000$), Viktor Vekseljberg (17.200.000.000$), Leonid Majkeljson (15.600.000.000$), Mihail Prohorov (10.900.000.000$) i Roman Abramovič (9.100.000.000$).[ii]

Poslednjih godina glavna svetska tema je tobožnje „rusko“ mešanje u izbore za predsednika SAD. Svuda se traže ruski špijuni i strašni hakeri koji nameštaju izbore u Americi. Nije teško dokazati da ovaj uticaj postoji, ali on ne dolazi iz Kremlja nego iz Habada. Isti ljudi koji su povezani sa Džaredom Kušnerom upravljaju i u Moskvi i u Vašingtonu.

- Advertisement -

Roman Abramovič, na primer. Abramovič, vlasnik fudbalskog kluba „Čelsi“, lični je prijatelj Džareda Kušnera i Vladimira Putina. Analitičar Kris Hatčins, pisac biografije o Putinu, opisuje Putinov odnos sa Abramovičem „kao odnos između oca i voljenog sina.“ Pre dve godine, u dokumentarnom filmu britanskog BBC-a objavljena je slika jahte vredne 50.000.000$, koju je „voljeni sin“ poklonio „voljenom ocu“. Abramovič je karika koja je povezala Putina i Berl Lazara. Danas je on predsednik FEOR-a i njegov najveći donator.

Priča o ruskim hakerima, agentima FSB i GRU, izmišljena je samo da bi se prikrila stvarna uloga Habada. Feliks Sater, „čovek godine“ na Habadovoj listi, rođen je u Moskvi kao Feliks Mihajlovič Šeferovski. Emigrirao je u Izrael a nakon toga prešao u SAD, gde je postao član kriminalne grupe pod rukovodstvom njegovog oca Mihajla Šeferovskog, zamenika bosa ruske mafije Semena Mogileviča. 3. novembra 2015. god. elektronskom poštom uputio je poruku Trampovom advokatu Majklu Koenu, u kojoj piše kako će Habad „poraditi“ da Tramp dobije izbore pod maskom „Putinove družine“. Danas je Sater glavni lobista za „Mirovni plan u Ukraini“. Tim planom predviđeno je: 1.uklanjanje Porošenka, što je već ostvareno; 2.povlačenje ruske vojske iz Donbasa, što je delimično ostvareno; 3.provođenje novog referenduma na Krimu, gde bi se većina ponovo izjasnila za prisajedinjenje Rusiji; 4.ustupanje Krima Rusiji pod zakup u trajanju od 100 godina. Ono što planom nije obuhvaćeno, ali se podrazumeva: Krim bi u tom slučaju bio naseljen Jevrejima i postao bi „Nova Hazarija“.

Lev Levajev, ruski „kralj dijamanta“, glavni je finansijer Habada. Istovremeno, on je i glavni posrednik između Putina i Benjamina Netanjahua. Sirove dijamante iz Sibira i Angole on izvozi u Izrael. Izrael nema ni jedan rudnik dijamanta ali je najveći svetski proizvođljč brušenog dijamanta, zahvaljujući posrednicima kakav je i Lev Levajev. Izraelski list Džeruzalem post obajavio je 2012. god, pod naslovom Na strani Putina je armija jevrejskih milijardera, članak u kojem navodi da je Lev Levajev jedan od trojice ruskih milijardera koji su u najbliskijem odnosu sa Putinom.[iii] U prodaji stana na Menhetnu Levajeva je zastupao advokat Mark Kasovic, iz advokatske kuće Kasowitz Benson Torres LLP, koji će zastupati i Trampa pred islednom komisijom Kongresa i u istrazi Vrhovnog tužioca Milera.

U sovjetsko doba Tefik Arif je radio u Ministarstvu trgovine, a nakon raspada SSSR-a postao je „kontroverzni biznismen“ povezan sa ruskom mafijom. Kad je uhapšen na jahti Mustafe Kemala Ataturka, Blumberg je pisao da su među uhapšenima bili ruski, kirgizijski i kazahstanski biznismeni i državni činovnici: Aleksandar Maškevič, član Svetskog jevrejskog kongresa; rusko-jevrejski biznismen Teljman Ismailov i Karim Masimov, pomoćnik predsednika vlade Republike Kazahstan. Svojim klijentima Tefik Arif je pružao seksualne usluge madih žena i devojčica po ceni od 3.000$ do 10.000$ za noć.[iv] Sve su bile Ruskinje i Ukrainke. „Degenerišite omladinu i vi ste pobedili naciju. To je naša deviza.“ – kaže Menahem Mendel Šnerson.[v]

Plan Menahema Mendel Šnersona ostvaruje se u mnogo širem obimu nego što je javno saopšteno. Ne samo Rusi i Srbi nego i Amerikanci i svi ostali „goji“, dobili su svojeg „predsednika marionetu“. Neka moćna sila stoji iza ovog plana. To nije Menahem Mendel Šnerson. On je samo njen preteča i propovednik.

U 2. stihu 13. glave Otkrivenja, Sv. Jovan Bogoslov daje nam obrise tog čudovišta. To je zmija koja daje silu zveri što izlazi iz mora: „i dade joj zmija silu svoju, i prijestol i oblast veliku.“[vi] To nije obična zmija nego simbolična zmija, koja je istovremeno i aždaja: „I uhvati aždahu, staru zmiju, koja je đavo i sotona, i sveza je na hiljadu godina.“ (Otkr. 20;2) Sila koju zmija daje zveri, to je duh samoporicanja i obnove, materijalizovan kao kontradikcija. Satana upravo to i jeste: večna protivrečnost – tužilac, opadač, parničar.[vii]

Hiljadu godina hrišćani se bore protiv ove zmije. Oslonac u toj borbi beše im „onaj koji zadržava“. „Jer tajna bezakonja već dejstvuje – veli apostol Pavle – samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava.“ (Sol. 2;7) Zadrška o kojoj govori apostol Pavle bila je, zapravo, od Boga data vladavina. Carevi se nisu birali nego su se projavljivali, kao što se projavljuju proroci ili sveci. Projavljeni su se prepoznavali po kavom herojskom delu, mudrušću ili čudom. Ovaj oblik vladavine zasnivao se na dva principa: na monarhizmu i pravednosti. Da bi vladavina bila trajna, morala je da se nasleđuje (princip monarhizma); da bi bila stabilna, vladar je morao da bude nepristrasan (princip pravednosti).

Da bi uspostavio svoje „carstvo na Zemlji“, Satana je napao oba ova principa. „U ona vremena, kada su narodi gledali na vladanje kao na čistu manifestaciju Božje Volje, oni su se bez roptanja pokoravali autokratiji careva; ali onoga dana, kada smo im mi ulili misao o njihovim sopostvenim pravima, oni su počeli smatrati vladare kao obične smrtne ljude; Božansko pomazaništvo spaslo je glave careva u očima naroda, a kad smo mu oduzeli i veru u Boga, onda je moć vlasti bila izbačena napolje na mesto javne sopstvenosti, i mi smo je ugrabili.“[viii]

Čitav jedan vek i malo više evropski narodi su sistematski uklanjali svoje vladare. Francuzi su giljotirali svojeg kralja i kraljicu; srpski oficiri su izmasakrirali svojeg kralja i kraljicu; Habzburgovci su obukli građanska odela i jednostavno se izgubili u masi; nemački car je prosto pobegao sa prestola. Ruski car Nikolaj II „videći da su ga se narod i vojska tako užasno odrekli, izdali ga (zbog gnusne raspućinske priče), i plemstvo – takođe (Rodzjanko), kao i uvek licemerni ’predstavnici‘, takođe i ’gospoda trgovci‘ – jednostavno je napisao da se, u stvari, on odrekao takvog podlog naroda.“[ix] Ne, nije preterivanje! Vasilij Rozanov je svedok tih događaja. Mora mu se verovati.

Ruski narod je okrenuo leđa svojem vladaru. Čak i Crkva. Episkop Andrej iz Ufe i svi jereji okupljeni oko tzv. „Sinoda novog sastava“, formiranog na inicijativu tzv. „Privremene vlade“ nakon tzv. „Februarske revolucije“, iskočiše iz šinjela socijalista i iz dugačkog jevrejskog kaputa „i počeše da vapiju i da govore i izmišljaju kako je ’Hristova crkva uvek bila u suštini socijalistička‘ i posebno da nikada nije ni bila monarhistička – samo nas je Petar Veliki ’naterao da lažemo‘.“[x] Bio je to poslednji čin tragedije, koja se odgirala u Petrogradu, februara 1917. god. „Rusija je olinjala za dva dana. Najviše – tri.“ – kaže Rozanov. „Neverovatno je da se ona odjednom sva rasula, do detalja, do pojedinosti… Ostao je podli narod o kome se, eto, jedan starac od šezdeset godina ’i tako ozbiljan‘, iz Novgorodske gubernije, ovako izrazio: ’Bivšem caru je trebalo kožu seći remen po remen‘.“[xi]

„I zato će im Bog poslati silu obmane, da vjeruju laži; da budu osuđeni svi koji ne vjerovaše istini, nego zavolješe nepravdu.“ (Sol.2; 11,12)

U novembru 2016. god. Donald Tramp je izabran za 45. predsednika SAD. U holu ruske Državne dume leteli su na sve strane čepovi od šampanjca. Radost je bila golema kao i količina popivenog pića. U piću i izjavama oduševljenja prednjačio je „lider opozicije“ Vladimir Voljfovič Žirinovski.

Njegovo ime pominje se na nekoliko mesta, uz ime bivšeg podpredsednika ruske vlade Viktora Zubkova i njegovog zeta, bišeg ministra odbrane Anatolija Serdjukova, u izveštaju o delovanju ruske mafije, koji je 2010. god, na 488 stranica sačinio španski Državni tužilac za organizovani kriminal i korupciju, Hose Grinda Gonzales (José Grinda Gonzáles). U izveštaju se tvrdi da je KGB osnovao Liberalno-demokratsku partiju Rusije Vladimira Žirinovskog, kao punkt za vezu sa ruskom mafijom.[xii]

U junu, te iste 2016. god, Vladimir Putin je posetio Svetu Goru. „Putina je Sveta Gora dočekala kao cara!“ – oduševljeno je uzviknuo izvesni Bogdan Đurović, dopisnik lista Pečat iz Moskve, u svojem patetično-glorifikatorskom članku pod nazivom Ustoličenje pravoslavnog cara. „Putinu su sveogorski monasi priznali najviši status i zahtevali da zauzme mesto na tronu vizantijskih careva. I još mu dugo nisu dozvolili da sa njega siđe – sve dok nisu završili sa molebanom, pojanjem i molitvama za ruskog i pravoslavnog cara.“ Tako je, po mišljenju ovog autora, počela nova epoha. „Pravoslavni i hrišćanski svet priznao je Treći Rim, Moskvu i njenog cara. Priznao je to još ranije papa Francisko, kada je odlučio da se susretne u Havani sa patrijarhom Ruske pravoslavne crkve Kirilom.“[xiii]

O raspoloženju među monasima na Svetoj Gori, kaže ovaj autor, svedoči ponašanje „jednog sedobradog monaha u Kareji“. „Starac je Putinu sa dubokim naklonom najpre prineo sveću da je zapali. Kada je ruski predsednik to učinio, monah je Putinu pomogao da zabode voštanicu diblje u pesak… Kada su to zajednički obavili, Putin mu je zahvalio i hteo da krene dalje, ali mu se monah ponovo približio i brzo, za mnoge neprimetno, celivao mu ruku.“ Svoj egzaltirani opis Putinove posete Svetoj Gori, ovaj nadahnuti autor ulepšava opisom zvonjave svetogorskih zvona. „Poseban utisak dočeka Putina dala su zvona koja su sve vreme, neprekidno, ispunjavala Kareju božanstvenim zvukom, kao da je reč o svečanoj liturgiji o nekom velikom prazniku.“[xiv]

Ali, zašto „kao“? Pa to je, bez sumnje, bio nekakv obred. Samo, ima li taj obred ikakve veze sa pravoslavljem? Monah koji celiva ruku podpukovniku KGB-a, koji se upravo sprema da izmeni ustav na neustavan način, kako bi sebi omogućio doživotnu vladavinu, teško da bi se mogao nazvati „pravoslavni starac“. Meni je jasno da ovaj „starac“ ima čin niži od čina podpukovnika, ali mi nije jasno: šta traži ovaj „starac“ na Svetoj Gori? („Prijatelju! Šta ćeš ti ovdje?“ – Matej: 26;50)

Obred koji su toga dana obavili ovi „svetogorski monasi“, bez sumnje, ima neko simboličko značenje. Ali kakvo? I po čijem dejstvu? Po dejstvu Duha Svetoga ili po dejstvu Sataninom? Uspinjanje Putina na mesto vizantijskih careva jeste poruka, ali kome? I zašto?… Da li se ovde radi, kako bi rekao Genon, o pseudoinicijciji ili kontrainicijaciji? O potvrđivanju od strane „pravoslavne crkve“ nekog čina, u nekom tajnom redu ili organizaciji, u koji je „pravoslavni car“ prethodno iniciran; ili, o njegovoj stvarnoj inicijaciji u neki red ili organizaciju koji su suprotni pravoslavnoj tradiciji, zloupotrbom liturgijske simbolike „pravoslavne crkve“, pri punoj svesti da se radi o podčinjavanju Satani.

Ako prihvatimo da je „moleban“ u čast „pravoslavnog cara“ pseudoinicijacija, onda vidimo da je ovde u pitanju „samo čista i jednostavna parodija, što znači da sama po sebi nije ništa, da u sebi ne sadrži nikakvu duboku realnost, ili, da tako kažemo, njena unutrašnja vrednost nije ni pozitivna, poput vrednosti inicijacije, niti negativna, poput vrednosti ’kontrainicijacije‘, već sasvim jednostavno nije nikakva.“[xv] Drugačije stoji stvar sa koktrainicijacijom. „Kontrainicijacija doista nije samo prividan falsifkat, već je, naprotiv, nešto vrlo stvarno u svom području, kao što delo koje ga izvršava to suviše dobro pokazuje; ona je, bar, falsifikat u tom smislu što nužno podražava inicijaciju na način preokrenute senke, premda njena prava namera nije podražavanje već suprotstavljanje inicijaciji.“[xvi]

Možda će nam primeri koji slede pomoći da razlučimo ovu dilemu. Kad je Ruska zagranična crkva zatražila da se sa Crvenog trga u Moskvi uklone Lenjinov mauzolej i njegova mumija, Vladimir Putin je rekao: „Njet!“

Njegov portparol Dmitrij Peskov rekao je novinarima da izmeštanje i sahrana Lenjinove mumije „nije na agendi“ Kremlja. U tome ga je podržao i portparol Ruske pravoslavne crkve Aleksandar Šipkov, odbacivši ideju da se Lenjinovo telo ukloni sa Crvenog trga pre nego što se Rusija i okolne zemlje, kako je rekao, ne oslobode komunističke tradicije.[xvii] („Znam tvoja djela da nijesi ni studen ni vruć. O, da si studen ili vruć! Tako, budući mlak, i nijesi ni studen ni vruć, izbljuvaću te iz usta svojijeh.“ – Otkr.3;15,16)

Prepirka oko ovog pitanja traje još od devedesetih godina prošlog veka, i kako stvari stoje trajaće i u narednom veku. Rusko društvo je podeljeno: 44% ispitanih građana saglasni su da se Lenjinovi zemni ostaci uklone sa Crvenog trga. Ali ne i „pravoslavni car“! Putin bi, naravno, mogao da razreši ovo pitanje jednim potezom pera, kao što je razrešio i pitanje povećanja penzijskog staža: protivno volji većine! Ali, u ovom slučaju, on to ne želi.

„Komunistička ideologija veoma je slična hrišćanstvu.“ – kaže „pravoslavni car“. „U stvari: sloboda, jednakost, bratstvo, pravda, sve to se nalazi u Svetom pismu.“[xviii] On naravno zna da je u vreme militantnog komunističkog ateizma sveštenstvo iskorenjivano, pravoslavni vernici proganjani, a crkve i manastori rušeni. Ali zato je, po njegovom mišljenju, stvorena nova religija. Religija slična hrišćanstvu! („Ljubljeni, ne vjerujte svakome duhu, nego ispitujte duhove jesu li od Boga; jer mnogi su lažni proroci izišli u svijet.“ – 1.Jov.4;1)

Na prigovor jednog novinara, da je izlaganje Lenjinove mumije suprotno pravoslavnoj tradiciji, „pravoslavni car“ je odgovorio: „Lenjin je stavljen u mauzolej. Kako je to drugačije od mnogih relikvija i onim što je urađeno sa posmrtnim ostacima brojnih pravoslavnih i uopšte hrišćanskih svetaca. Kada kažu da takva tradicija ne postoji u hrišćanstvu, onda treba da odu na Svetu goru i pogledaju svete relikvije smeštene tamo. Na kraju, toga imamo i ovde.[xix]

Prepirku je, bar za sada, okončao lider ruskih komunista Genadij Zjuganov. „Mauzolej Vladimira Iljiča Lenjina – rekao je Zjuganov – ostaće na Crvenom trgu u Moskvi sve dok je aktuelni predsednik Rusije na vlasti.“ Zjuganov tvrdi da mu je Putin obećao: „Dok sam ja na vlasti neće biti bilo kakvog varvarizma na Crvenom trgu.“[xx] Putin i njegov portparol nikada nisu demantovali Zjuganova. Demonski mehanizam na Crvenom trgu nastavlja, znači, da radi punom parom.

Berl Lazar ne skriva svoje simpatije prema Putinu. „Nikada još ni jedan ruski ili sovjetski rukovodilac – kaže Berl Lazar – nije učinio više za Jevreje kao Vladimir Vladimirovič Putin. U svim odnosima to je bez presedana. Arijel Šaron je u razgovoru sa mnom ne jednom podvukao, da ’Jevreji i Izrael u Kremlju imaju najboljeg prijatelja‘.[xxi] Berl Lazar nije jedini. Prilikom poslednje posete Izraelu, na pitanje jednog novinara šta misli o vladavini Vladimira Putina, rabin Jicak Josef je rekao: „Saglasno jevrejskoj tradiciji.“[xxii]

Putin je čest gost na jevrejskim proslavama i praznicima koje organizuje FEOR. Na tim svečanostima počastvovan je da pripali menoru, a pojavljuje se gotovo uvek sa jevrejskom kapicom na glavi (kipa). Berl Lazar je bio Putinov gost na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Ukazom Vladimira Putina ušao je u sastav Saveta za uzajamnu saradnju s religioznim organizacijama pri Predsedništvu Ruske Federacije. U novembru 2008. god, na tradicionalnom jednogodišnjem obraćanju Vladimira Putina poslanicima, Berl Lazar je bio drugi koji je uveden u svečanu dvoranu, odmah iza Putina a pre tadašnjeg predsednika vlade Dmitrija Medvedeva. Time je na protokolaran način manifestovana njegova moć, i njegov rang u hijerarhiji postkomunističke ruske elite.

U nekoliko navrata Putin je sa Lazarom posetio Izrael. Tako je bilo i 26.06.2012. god.[xxiii] Ruska i naša sredstva informisanja izvestili su da je Putin tom prilikom otkrio spomenik borcima Crvene armije. Međutim, izraelska sredstva informisanja izvestila su da je Putin otkrio spomenik, ne Crvenoj armiji nego spomenik Armiji odbrane Izraela. Administracija predsednika Putina nije demantovala ovu vest izraelskih novinara, kao ni tvrdnju harkovskog rabina Eduarda Hodsa da se Putin 26.06.2012. god, noću, zajedno sa Berl Lazarom pomolio ispred Zida plača.

Prema pisanju jevrejskog lista Chadrei Chadreim, koji izlazi na ivritu, dok je prilazio Zidu plača Putinu je neko iz publike dobacio: „Dobro došli predsedniče Putin.“ Putin se zaustvio i prišao čoveku. Ovaj mu je ukratko objasnio zašto je važno da se izgradi treći hram na Hramovoj gori.[xxiv] Putin je, navodno, odgovorio: „Ja sam ustvari zato i došao ovde, da se pomolim za to da hram bude ponovo izgrađen.“[xxv]

Prilikom molitve Putin je, po svedočenju samog Lazara, izgovorio psalm 123. (po jevrejskom 124.) koji glasi: „4.Potopila bi nas voda, reka bi pokrila dušu našu; 5.Pokrila bi dušu našu silna voda.“[xxvi] Tačno 12 dana kasnije, 07.07.2012. god. Krasnodarsk je pogodila silna poplava. Voda je prelila sve brane i potopila sve objekte u krugu od nekoliko desetina kilometara. U toj poplavi stradalo je više od 170 ljudi.

Rade Janković / Borba za veru

——————————————————————–

[i] Među satanistima i sledbenicima pokreta New Age, broj 666 često se prikazuje u obrnutom obliku kao 999. (ili FFF, obzirom da je F šesto slovo abecede). Smatra se da izvrtanje simbola, kao izvrtanje krsta ili pentagrama na primer, pojačava snagu njihovog negativnog dejstva. Menli P. Hol, čuveni mason 33̊, piše: „U simboličkom značenju, obrnuta figura uvek označava izopačenje moći.“ Vrh na dole, bilo da se radi o broju, krstu ili pentagramuuvek ima crnomagijsko značenje.

[ii] Aleksandr Nikišin: Kak Habad upravlяet Rosseй – www.zavtra.ru

[iii] Druga dvojica su: Mihail Fridman i Moše Kantor.

[iv] Godinu dana nakon hapšenja Tefik Arif je oslobođen krivice. Tim povodom izraelska štampa je pisala: „Turska policija je dobila informaciju o kriminalnoj grupi koja se bavi trgovinom ljudi i iznudom. Organizaciju je predvodio, po informaciji, turski magnat Tefik Arif, biznis-partner Donalda Trampa, vlasnik zavoda za proizvodnju metala u Kazahstanu i mnogih drugih kompanija u SAD i Velikoj Britaniji.“ (Aleksandr Nikišin: Kak Habad upravlяet Rosseй – www.zavtra.ru)

[v] V.M. Єrčak: Slovo i Delo Ivana Groznogo – Moskva, 2009, str. 561

[vi] Protokoli sionskih mudraca: Protokol 3: Danas vam mogu saopštiti, da je naš cilj već na nekoliko koraka pred nama. Ostaje još jedan mali prostor i ceo naš put gotov je već da sastavi svoj krug simbolične Zmije kojom mi predstavljamo naš narod . Kada se taj krug sastavi, sve evropske države biće njime zatvorene i stegnute kao snažnom presom. ( U okultizmu se simbolični krug zmije predstavlja kao uroboros: zmija ili aždaja koja sama sebi proždire rep.)

[vii] Zato apostol Pavle kaže da je to „duh ovoga svijeta“, knez „koji vlada u vazduhu“, duh „koji sada dejstvuje u sinovima protivljenja“. (Efes. 2;2)

[viii] Protokoli sionskih mudraca: Protokol 3

[ix] Vasilij Rozanov: Apokalipsa našeg vremena – Gradac, Čačak, 1993, str.6

[x] Isto, str.7

[xi] Isto, str.7

[xii] Russkaя Revolюciя: Donalьd Tramp, Habad-Lюbovič i oligarhi – www.slava-rusi.com (Opširnije: intervju koji je Hose Grinda Gonsales dao na Hudson Institute, www.youtube.com: Dismantling Russian Transnational Crime Organizations.)

[xiii] O tom susretu izneo sam svoj stav dva dana kasnije u članku pod nazivom Deveti krug. Članak je objavljen na satu Borba za veru, na nekoliko ruskih sajtova i u mojoj knjizi Doba raz-uma, u idanju Centra akademske reči, Šabac, 2018. god.

[xiv] www.pecat.co.rs

[xv] Rene Genon: Mračno doba – Gradac, Čačak, 2008, str.98

[xvi] Isto, str.97

[xvii] Ljubiša Moračanin: Rusija ne planira sa Crvenog trga da ukloni svog najvećeg zlikovca – www.sedmica.me

[xviii] www.rts.rs: Komunizam sličan hrišćanstvu, Lenjinovo telo kao sveta relikvija

[xix] Isto

[xx] Ljubiša Moračanin: Rusija ne planira sa Crvenog trga da ukloni svog najvećeg zlikovca – www.sedmica.me

[xxi] U govoru koji je održao pripadnicima Habada na Univerzitetu u Oksfordu 27.02.2008. god. (Aleksandr Nikišin: Putin i Rotšilьd: čto obщego? – www.arhipov.narod.ru)

[xxii] Russkaя Revolюciя: Donalьd Tramp, Habad-Lюbovič i oligarhi – www.slava-rusi.com

[xxiii] Kabalisti posebnu pažnju poklanjaju brojevima. Čitava kabala zapravo je zasnovana na iznalaženju brojnog ekvivalenta za reči, i njihovo prevođenje u simbole koji imaju mistično i magijsko značenje. U ovom slučaju: 6 (dana) ₊ 6 (meseci) = 12 (godina). Tako dobijamo duodekadu: 12 i 12. Broj šest je savršen broj u dekadi (pošto je 1₊2₊3=6) i kao takav simbolizuje jedinstvo suprotnosti, ravnotežu i harmoniju. U kabalizmu označava stvaranje i lepotu. Dvanaest kao duodekada označava završetak jednog ciklusa, jednog vaseljenskog poredka. Ali, ako se zna simboličko značenje brojeva, njihovo poztivno dejstvo može da se pomoću magije okrene u svoju suprotnost. Upravo to se u ovom slučaju desilo, po tvrdnji harkovskog rabina Eduarda Hodsa. Kabalističkim ritualom Pulsa di-Nura na molitvu je stavljen pečat prokletstva.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti