10.5 C
Belgrade
subota, 23 oktobra, 2021

60 000 PENZIONERA SE DIGLO PROTIV VUČIĆA I SNS: Vratite nam penzije, lopovi!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Prema podacima Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije oko 60.000 penzionera podnelo je zahteve za povraćaj neisplaćenih delova penzije sa kamatom, za period od 1. novembra 2014. godine do 30.09.2018. godine, kada je Zakonom o privremenom uređivanju načina isplate penzija, koji je usvojen u oktobru 2014. godine ona umanjena. Taj zakon je prestao da važi stupanjem na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO 2018. godine, a oštećeno je oko 840.000 penzionera i naslednika penzionera koji su preminuli.

Rok za žalbu bio je 1. oktobar ove godine, a ovo udruženje je pre mesec dana podsetilo penzionere da mogu da pokrenu postupak.

– U tom trenutku se vodilo preko deset hiljada parničnih i drugih postupaka oštećenih penzionera i njihovih naslednika za naknadu štete nanete smanjivanjem penzija, a po našoj proceni, nakon poziva kooji smo uputili, još 50.000 penzionera je isto učinilo – kaže Jovan tamburić predsednik ovog udruženja.

- Advertisement -

Zbog advokatskih troškova, on predlaže penzionerima da samostalno pokrenu upravne postupke sa obrascem Zahteva  za priznavanje prava na razliku između isplaćenog i pripadajućeg iznosa penzije sa zakonskom  kamatom.FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

– Oštećenim penzionerima predlažemo da i posle 1. oktobra nastave sa masovnim podnošenjem navedenog zahteva nadležnoj filijali Fonda PiO i da uz našu pomoć sami vode upravni postupak bez velikih troškova. Penzioneri svoje zahteve nadležnoj filijali Fonda mogu uputiti preporučenom poštanskom pošiljkom. Na takav način ćemo Vladi Srbije poslati poruku da nećemo odustati od povraćaja naše imovine i dostojanstva – dodao je on.

Objasnio je da će sva uputstva  za vođenje postupka penzioneri moći da dobiju na sajtu penzionervojni.rs.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti