3 scenarija za povratak đaka u škole!

Obavezno pročitajte

Da li će se srpski đaci vratiti u škole 18. januara kako je predivđeno? Sve zavisi od epidemiološke situacije, pišu mediji.

Učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola i srednjoškolci su od 30. novembra prešli na onlajn nastavu, a zimski raspust koji je u većem delu Srbije trebalo da bude iz dva dela je objedinjen došao je ranije.

Prema pisanju Blica, ovom trenutku postoje tri realne varijante za nastavak školske godine, a zavisiće ponajviše od situacije sa koronom koja bude aktuelna u Srbiji sredinom januara.

Prva opcija je povratak u škole, a da bi to bilo moguće biće neophodno zeleno svetlo Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19, odnosno procena da to neće dovesti do drastičnog pogoršanja situacije.

Druga opcija je nastavak onlajn nastave, koja je takođe sasvim realna opcija koja će važiti ukoliko ne dođe do značajnijeg smirivanja situacije i značajnog pada broja novoobolelih, odnosno nove eksplozije nakon novogodišnjih i božićnih praznika.

Ukoliko se proceni da je situacija nebezbedna u učionicama, veoma je moguće da stariji osnovci i srednjoškolci nastave sa učenjem od kuće, a uvek postoji varijanta da im se pridruže i najmlađi.

Treća opcija je produžetak raspusta. Ne bi bio ni prvi ni poslednji put da zimski raspust bude produžen za nedelju ili dve. Godinama se to dešavalo zbog gripa čija je udarna sezona upravo u januaru i februaru. A ukoliko dođe do spajanja sa koronom, to bi predstavljalo dvostruku opasnost. Naravno, ova varijanta zavisi od procene da li bi sve ono što bi u tom slučaju bilo propušteno moglo kasnije da bude nadoknađeno, pa čak i eventualnim produžetkom školske godine.

Ipak, na početku zimskog raspusta ne može se ni nasluti kako će izgledati početak drugog polugodišta. Trenutno najmanje izgledno je da bi raspust mogao da se produži, ali je zato podjednako moguće vraćanje učionice i nastavak onlajn nastave.

Sourceblic

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu