Naslovna Politika ČEDA POSLE DIJALOGA: Ovi što su za bojkot su upali u živo...

ČEDA POSLE DIJALOGA: Ovi što su za bojkot su upali u živo blato – MENI JE MESTO U SKUPŠTINI, NEĆU DA UMESTO MENE GOVORI ŠEŠELJ!

Jovanović je novinarima ispred “stare” Skupštine, gde je održan sastanak, rekao sa postignuti su neki načelni dogovori oko niza pitanja, koja su, kaže, ozbiljna, ali koja, dodaje, fundamentalno ne mogu promeniti političke odnose u zemlji.

– I zaključci Vlade predstavljaju pozitivan iskorak u odnosu na situaciju koju smo imali do sada, po čitavom nizu pitanja, ali nisam siguran koliko je za ovu zemlju važno što će biti više članova biračkog odbora koji mogu da dobiju zapisnik sa biračkog mesta. Do sada su to mogli da dobiju prve tri sa liste, sada će moći više – kazao je Jovanović.

On je istakao da je suština razgovora preuzimanje političke odgovornosti, što se na ovim sastancima ne može dobiti i dodao da predstavnici EP ne mogu na sastancima da postavljaju zahteve,i da su u startu rekli.i

On ističe da bi dodatni problem Evropi iduće godine, vezano za stanje u regionu, gde još posle izbora, nije formirana vlast u Sarajevu, čeka se u Prištini, a u Severnoj Makedoniji slede izbori, bila Srbija koja dobija parlament, koji sa bojkotom opozicionih partija na izborima, definitivno ne bi bio mesto na kom se formuliše i vodi politika.

– Gde će se čuti moj glas ukoliko nisam u Skupštini? Ja ne želim da umesto mene govori Šešelj, niti hoću da vas pozovem da idemo na ulicu i da na ulici razgovaramo o rešavanju takvog teškog pitanja kao što je Kosovo. Bez Kosova i rešenja kosovskog problema, mi ne možemo da razmišljamo uopšte o normalnoj, demokratskoj, evropskoj Srbiji – istakao je Jovanović.

Lider LDP-a je naveo i da je danas prisustvovao zanimljivijem sastanku dela opozicije koja ne učestvuje u međustranačkom dijalogu sa predstavnicima OEBS-a.

Kako je kazao, taj sastanak je bio zanimljiviji od međustranačkoh dijaloga, jer je tamo bio u prilici da razgovara sa ljudima koji ne učestvuju u dijalogu vlasti i opozicije i da se ponovo uveri u to da su te stranke ušle u slepu ulicu i da sada ne znaju kako da izađu iz nje, a da im je, kako smatra u velikoj meri Aleksandar Vučić pomogao da se nađu pred zidom pred kojim su.

– Oni su za sobom povukli deo društva i svi su sada u živom blatu – kazao je Jovanović i dodao da je na tom sastanku sedelo njih sedmoro, svi iz iste stranke – Demokratske stranke, a da je on 15 godina opozicija, dok su ostali pola tog vremena bili na vlasti, a pola proveli kao opozicija.

– Mi smo u očima u ovog društva samo luzeri iz 2012. godine koji ne uspevaju da stanu na noge i zbog toga što ne mogu da stanu na noge vuku sa sobom u to živo blato i ostale – kazao je Jovanović.

Istakao je da nisu argumenti za bojkot izbora “Vesićeve kocke sa Trga Republike, rijaliti na Pinku, niti to što ih Vučić vređa, jer danas je vređanje postalo sastavni deo političkog života svuda u svetu”.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Must Read

MARJANOVIĆ: Paljenje knjige, nezapamćena agresija u Beogradu!


Politička agresija koja dolazi iz redova opozicije, koju smo imali prilike da vidimo kada je pre samo nekoliko dana paljena knjiga, je nezapamćen događaj koji se desio u našem gradu, istakao je Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda.

RASPAD JUGOSLAVIJE POČEO JE MNOGO PRE MILOŠEVIĆA! Evo ko je zaslužan za demontažu najveće države na Balkanu (VIDEO)


Borisav Jović bivši predsednik Predsedništva SFRJ kaže da koren raspada Jugosavije ima dosta širu konotaciju od dešavanja i delanja Miloševića

PRE TAČNO 16 GODINA NAPUSTIO NAS JE LEGENDARNI ČKALJA! Njegova UNUKA BAVI SE GLUMOM i nastavlja stopama SLAVNOG DEDE! (FOTO)


Na današnji dan pre 16 godina preminuo je legenda domaćeg glumišta Miodrag Petrović Čkalja

USKORO PROSEČNA PLATA 510 EVRA, VEĆE ZARADE MEDICINSKIM SESTRAMA, LEKARIMA, JAVNOM SEKTORU! PENZIONERIMA 5.000 DINARA JEDNOKRATNO!


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao danas da je najvažnije da ljudi žive bolje i dodao da će plate i penzije biti i dalje povećavane

TROVALA ROĐAKE ZBOG NASLEDSTVA! Najmlađa žrtva imala je SAMO DVE GODINE! (VIDEO/FOTO)


Džoli Džozef (47) trovala je svoje rođake, kako bi postala jedini naslednik porodičnog imanja, saopštila je policija, a preneo Independent
Close