Naslovna Zabava SEKS SKANDAL O KOME SU RASPRAVLJALI I MASONI! Kako je Ivo Andrić...

SEKS SKANDAL O KOME SU RASPRAVLJALI I MASONI! Kako je Ivo Andrić uhvaćen sa ženom SVOG KUMA

Jedan od skandala o kome je naširoko pričala tadašnja čaršija bio je kada je pisac Gustav Krklec zatekao u intimnim odnosima svoju suprugu i Andrića, koji mu je bio kum, a o ovome su čak raspravljali i slobodni zidari.

Krklec i Andrić su tada bili članovi Saveza slobodnih zidara, dakle braća, a obljuba je nedozvoljena u masonskom moralu, jer se masoni prema ženama i ćerkama masona odnose kao prema sestrama.

O Krklecu i Andriću raspravljalo je svih šest beogradskih loža koje su bile u sastavu Velike lože Srba, Hrvata i Slovenaca “Jugoslavija”, tog petog novembra 1926. Bio je to ritualni rad na trećem stepenu, na kome učestvuju samo majstori. Radom je rukovodio starešina brat Andra Dinić. O slučaju Krklec‒Andrić referisao je brat Grga Bobić, pisao je svojevremeno RTS.rs.

U arhitektonskoj tabeli, to jest zapisniku koji se čuva u Arhivu Jugoslavije, Fond 100 masonske lože, piše: “Brat GRGA BOGIĆ saopštava da se Brat Ivo Andrić ogrešio o Brata Gustava Krkleca time što je stupio u nedozvoljene odnose s njegovom ženom. Brat Ivo Andrić je preda mnom priznao svoju krivicu i izjavio da se kaje i da žali što se za jedan čas zaboravio, veli Brat Bogić. Dalje iznosi da ovo nije prvi prestup Brata Andrića i da je Brat Krklec nesrećan u braku, jer je uzeo ženu koja je posrnula i hteo da je spase, ali bez uspeha. Napominje da su olakšavajuće okolnosti za Brata Andrića mladost, temperament i što je umetnik. Moli braću da o ovome slučaju kažu svoje mišljenje i donesu odluku.”

GLANCANJE MEMORIJE! O ovom autorskom tekstu Emira Kusturice bruji čitav region: Bez dlake na jeziku o Srbima, Nemcima, Sovjetskom Savezu, patrijarhu Pavlu, caru Lazaru…

Inače, istoričari književnosti detaljno su istraživali Andrićevu biografiju i povezanost realnih žena s junakinjama njegovih pripovedaka i romana. Zna se da je celog života, od studentskih dana u Krakovu, u Poljskoj, imao prijateljice i ljubavnice.

Oženio se u 66. godini udovicom svog prijatelja Milicom Babić, koja je bila 17 godina mlađa od njega. Milica, koja je bila kostimograf u Narodno pozorištu, bila je udata za Nenada Jovanovića, novinara i prevodioca, sekretara Centralnog presbiroa, vladine službe koja se bavila propagandom i prikupljanjem obaveštenja iz inostranih medija.

Ivo Andrić i Nenad Jovanović bili su dugogodišnji prijatelji, a kad je pisac 1939. godine postavljen za našeg ambasadora u Berlinu, izdejstvovao je da Jovanović bude postavljen za atašea za štampu u ambasadi. Nema pouzdanih podataka o vremenu kad su Milica i Ivo postali ljubavnici, a nakon Nenadove smrti 28. februara 1957, u decembru 1958. Milica se udala za Andrića.

Njihov skladan brak – bila je uz njega i 1961. godine u Stokholmu, kad je primao Nobelovu nagradu – trajao je deset godina. Milica je iznenada umrla 1968, u njihovoj kući u Herceg Novom.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Must Read

MARJANOVIĆ: Paljenje knjige, nezapamćena agresija u Beogradu!


Politička agresija koja dolazi iz redova opozicije, koju smo imali prilike da vidimo kada je pre samo nekoliko dana paljena knjiga, je nezapamćen događaj koji se desio u našem gradu, istakao je Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda.

RASPAD JUGOSLAVIJE POČEO JE MNOGO PRE MILOŠEVIĆA! Evo ko je zaslužan za demontažu najveće države na Balkanu (VIDEO)


Borisav Jović bivši predsednik Predsedništva SFRJ kaže da koren raspada Jugosavije ima dosta širu konotaciju od dešavanja i delanja Miloševića

PRE TAČNO 16 GODINA NAPUSTIO NAS JE LEGENDARNI ČKALJA! Njegova UNUKA BAVI SE GLUMOM i nastavlja stopama SLAVNOG DEDE! (FOTO)


Na današnji dan pre 16 godina preminuo je legenda domaćeg glumišta Miodrag Petrović Čkalja

USKORO PROSEČNA PLATA 510 EVRA, VEĆE ZARADE MEDICINSKIM SESTRAMA, LEKARIMA, JAVNOM SEKTORU! PENZIONERIMA 5.000 DINARA JEDNOKRATNO!


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao danas da je najvažnije da ljudi žive bolje i dodao da će plate i penzije biti i dalje povećavane

TROVALA ROĐAKE ZBOG NASLEDSTVA! Najmlađa žrtva imala je SAMO DVE GODINE! (VIDEO/FOTO)


Džoli Džozef (47) trovala je svoje rođake, kako bi postala jedini naslednik porodičnog imanja, saopštila je policija, a preneo Independent
Close