Naslovna Politika NEĆU NENADA RIKALA, KAD IMAM NENADA RAŠIĆA, NE PRIZNAJEM SRBE KOJI KOSOVO...

NEĆU NENADA RIKALA, KAD IMAM NENADA RAŠIĆA, NE PRIZNAJEM SRBE KOJI KOSOVO NAZIVAJU KiM, A OVK NAZIVAJU TERORISTIMA! Kandidat za premijera tzv. Kosova SKOVAO ZAVERU SA SRPSKIM IZDAJNICIMA!

Kurti je u prvom intervjuu za KTV, nakon što je CIK saopštila prve preliminarne rezultate proteklih izbora, rekao da bi bilo “nemoralno razgovarati sa Srpskom listom, kada su tu Rašić i Nikolić”, koji su mu poželeli pobedu na izborima”.

Lider Pokreta Samoopredeljenje kaže da još nije razgovarao sa predstavnicima Srba, ali je dodao:

– Imamo Srbe na Kosovu koji kažu ”Ustav Republike Kosovo”. Sa njima ću početi razgovore.

Smatra da je dobro proveriti da li je Srpska lista spremna da glasa za to da u buduću vladu uđe predstavnik Srba van te liste.

KURTI NASTAVLJA DA PROVOCIRA: Dijalog može da čeka, NEMAM NAMERU DA UKINEM TAKSE!

Kurti je rekao da će vladu formirati sa drugoplasiranim Demokratskim savezom Kosova, Ise Mustafe, i da će ona imati 12 ministarstava, a kao razlog zbog kojeg smatra da u njoj ne treba da budu predstavnici Srpske liste, navodi da oni ne mogu da dopru do drugih Srba, poput Nenada Rašića, kojeg, kako je rekao, poznaje.

Smatra da je najbolje da Srpska lista i DPK, Kadri Veseljija, budu u opoziciji, jer to, kaže, “nisu stranke, već su to države”.

– Da bismo imali demokratsku izgrađenu države, potrebno nam je da Srpska lista i DPK budu u opoziciji – kaže Kurti.

Razgovore o formiranju vlade će, ističe, započeti sa DSK, a zatim i sa dugim strankama.

Kada je o Srbima reč, Kurti je zapitao zašto bi u vladu, na primer, uzeo (Nenada) Rikala kad, kako kaže, ima “ovde, ima Nenada Rašića”.

Ne smatra da je to pritisak na Srpsku lisu, već, kako kaže, “oslobađanje” od Beograda.

Ne može, dodao je, da ne prefirara više Srbe koji ne govore „Kosovo i Metohija” ili „privremene kosovske institucije”, koji Oslobodilačku vojsku Kosova nazivaju teroristima.

– Moramo da budemo jasni. Prvo moramo napasti ono što je dobro – rekao je Kurti.

Govoreci o dijalogu sa Beogradom, Kurti je rekao da će, kada preuzme vladu, preispitati sve do sada postignute sporazume u tom procesu.

Prema njegovim rečima, da bi se znalo kako nastaviti dalje, mora se znati šta se događalo u prošlosti i na kojim pozicijama su ovi sporazumi sada.

Podsetio je da je bio protiv dijaloga uz posredovanje Brisela, koji je bio zatvoren i vodio se između, kako kaže, “šefova država”.

Dodao je da će dijalog započeti sa “kosovskim Srbima”, a za Briselski sporazum, koji naziva “sporazum Tači-Dačić” je rekao da je štetan.

Govoreći o ukidanju nametnutih sto odsto uvećanih taksi za proizvode iz Srbije i BiH,Kurti je rekao da “to nije politika Samoopredeljenja”, ali da smatra da ga treba regulisati na principu reciprociteta.

Rekao je i da tokom današnjeg susreta sa ambasadorom SAD u Pristini nije bilo govora o taksama.

Kurti je najavio da će se u četvrtak sastati sa Isom Mustafom i Vjosom Osmani kako bi razgovarali o postizbornoj koaliciji.

Ukoliko sa DSK-om ne budu mogli da formiraju koaliciju i vladu, Kurti smata da treba ponovo ići na izbore.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Must Read

MARJANOVIĆ: Paljenje knjige, nezapamćena agresija u Beogradu!


Politička agresija koja dolazi iz redova opozicije, koju smo imali prilike da vidimo kada je pre samo nekoliko dana paljena knjiga, je nezapamćen događaj koji se desio u našem gradu, istakao je Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda.

RASPAD JUGOSLAVIJE POČEO JE MNOGO PRE MILOŠEVIĆA! Evo ko je zaslužan za demontažu najveće države na Balkanu (VIDEO)


Borisav Jović bivši predsednik Predsedništva SFRJ kaže da koren raspada Jugosavije ima dosta širu konotaciju od dešavanja i delanja Miloševića

PRE TAČNO 16 GODINA NAPUSTIO NAS JE LEGENDARNI ČKALJA! Njegova UNUKA BAVI SE GLUMOM i nastavlja stopama SLAVNOG DEDE! (FOTO)


Na današnji dan pre 16 godina preminuo je legenda domaćeg glumišta Miodrag Petrović Čkalja

USKORO PROSEČNA PLATA 510 EVRA, VEĆE ZARADE MEDICINSKIM SESTRAMA, LEKARIMA, JAVNOM SEKTORU! PENZIONERIMA 5.000 DINARA JEDNOKRATNO!


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao danas da je najvažnije da ljudi žive bolje i dodao da će plate i penzije biti i dalje povećavane

TROVALA ROĐAKE ZBOG NASLEDSTVA! Najmlađa žrtva imala je SAMO DVE GODINE! (VIDEO/FOTO)


Džoli Džozef (47) trovala je svoje rođake, kako bi postala jedini naslednik porodičnog imanja, saopštila je policija, a preneo Independent
Close