– To u rektoratu je bio izraz nemoći, želje da se izazove intervencija policija i kaže da je ugrožena autonomija Univerziteta. Neće biti intervencije – rekao je Vučić, na pitanje novinara, gde je granica napada na državne institucije.

Vučić je istakao da oni koji protestuju ne poštuju svoj univerzitet, jer, pored ostalog, u njega ulaze u kratkim pantalonama, te da među njima ima ljudi koji evidentno nisu studenti.

– Što si ti predstavnik studenata sa 31 godinom? Zamislite da moja ćerka sa 17 godina ide u jaslice da štrajkuje. Trebalo je da završiš fakultet pre sedam godina, posebno što nije bilo vojne obaveze. Sada ideš u rektorat u kratkim pantalonama – kritikovao je on.

Vučić je preneo da se seća kada je Nebojša Čović izbacio Džeja iz gradske skupštine zbog dolaska u kratkim pantalonama.

– Ovde u Pranjanima ne možete da vidite momke na terenu u kratkim pantalonama. Svi su obukli farmerke ili pantalone, iako su znali da će biti prijatnije u kratkim pantalonama. To je znak poštovanja – rekao je on.

Vučić je kazao da je među onima koji protestuju “još jedan primerak iz Kruševca” koji ima godina kao i on, a još je student.

– Neka rade šta hoće. Samo neka Rektorat funkcioniše – zaključio je Vučić.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here