Kako se navodi, kosovske vlasti ne dozvoljavaju ulazak ekipe, i pored uredno dostavljene papirologije, a konvoj sa opremom čeka na Jarinju već 20 sati.

RTS je saopštio da karavan “Najlepših narodnih pesama” 12. septembra treba da se održi u Kosovskoj Mitrovici, što je ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda, kao i da je predviđen direktan prenos na programima radija i televizije Javnog servisa.

Pored blagovremeno podnete, uredne dokumentacije neophodne za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, konvoj RTS-a u kojem se nalazila tehnička oprema za binu i link vozilo, zadržan je juče u 15 sati na prelazu Jarinje bez ikakvog obrazloženja- navodi RTS u saopštenju, u kome se dodaje da su mu se danas pridružili i ostali članovi ekipe koja je jutros krenula iz Beograda – voditelji, muzičari Narodnog orkestra RTS-a i produkciono osoblje.

ŠIPTARSKI TEROR: Po osnovu “tajnih optužnica” na Jarinju uhapšen Srbin!

RTS javno upućuje protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima, jer se dovodi u pitanje mogućnost valjane tehničke realizacije koncerta u Kosovskoj Mitrovici.

– Ovo maltretiranje i ponižavanje radnici RTS-a izdržaće samo zbog toga da bi održali obećanje dato građanima Kosovske Mitrovice i našem narodu na severu Kosmeta, obećanje da ćemo koncert održati- zaključuje se u saopštenju RTS.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here