To je javila češka agencija ČTK navodeći da je reč o izjavama Miloša Zemana da voli Srbe a da ne voli Kosovo i najave da će pokušati da vidi da li Češka može da povuče priznanje nezavisnosti Kosova.

Nakon reči predsednika Zemana u Beogradu, na samitu u Pragu za sada nema nijednog potvrđenog gosta. Prištinu je trebalo da predstavlja potpredsednik vlade ali češki domaćini pregovaraju da Priština ipak bude predstavljena makar na nekom nivou.

Reakcije u samoj Češkoj izazvala je već izjava predsednika Zemana po sletanju na aerodrom u Beogradu u utorak, da voli Srbiju i Srbe ali da ne voli Kosovo, a šef češke diplomatije Tomaš Petšiček nastojao je danas da tu izjavu pretvori u šalu, da predsednik ne voli Kosovo jer je pobedilo češku fudbalsku reprezentaciju ovih dana pa ga kao navijač ne voli.

HRVATI PO SRBIJI MOGU DA ŠETAJU GDE HOĆE! Vučić poručio da će se uvek zalagati za bolje odnose sa Hrvatskom!

Šef češke diplomatije poručio je da Češka ima korektne odnose i sa Kosovom i sa Srbijom i da je među stotinak zemlja koje su Kosovo priznale a da je u interesu evropske bezbednosti da se Zapadni Balkan integriše u EU, ; dok su predstavnici češke opozicije oštro osudili Zemana da daje takve neodgovorne izjave u regionu koji je poslovično bure baruta.

Uskoro opširnije…

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here