Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović rekao je Tanjugu da su posle 20 godina posmrtni ostaci juče predati porodici na prelazu Kula uz prisustvo predstavnika beogradske i prištinske delegacije i Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore.


Odalović ističe da je petočlana porodica- otac, majka i troje maloletne muške dece ubijena brutalno pre 20 godina i da obdukacioni nalaz govori o egezekuciji, što je jedan od najstrašnijih zločina koji se desio na prostoru KiM.

Time je jedna teška i za porodicu i sve nas tragedija najzad okončana i proceduralni deo urađen na pravi i jedini mogući način i žao mi je što ovo nije urađeno i ranije– istakao je Odalović.

Opelo je obavljeno u manastiru Ðurđevi stupovi, a posmrtni ostaci sahranjeni u Andrijevici u prisustvu porodice i prijatelja.

Posmrtni ostaci clanova porodice Šutakovic pronađeni su pre skoro godinu i po dana na lokaciji „Bunker“ na ulazu u Ðakovicu, a njihov identitet je utvrden metodom analize DNK.

Odalović kaže da se nada da će i nadležni organi koji se bave ovakvim istragama imati dovoljno dokaza da pokrenu proces za ovaj zločin i da će počinioci biti procesuirani.

POSMRTNI OSTACI SRPSKOG BRAČNOG PARA UBIJENOG NA KOSOVU KONAČNO PREDATI! Jović: Insistiraćemo da se rasvetle svi zločini!


Očekujem da će i nadležni organi privremenih kosovskih institucija pokrenuti proces za ovaj zločin i da će specijalizovano tužilaštvo koje se bavi zločinima počinjenim nad Srbima od 1998. do 2000. godine ovaj teški zločin uzeti kao prioriet za pokretanje procedura– rekao je Odalović.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here