– Tamo više nema šta da radi, završio je svoju misiju – izjavio je Dudorov.

Dudorov je rekao da će “Fjodora” zameniti drugi robot, koji će biti namenjen za izlazak u otvoreni svemir, a njegov razvoj je već počeo.

(VIDEO) PUTINOV ROBOT JE NEŠTO OPASNO ZA*EBAO! “Sojuz” sa robotom Fjodorom nije uspeo da pristane na Međunarodnu svemirsku stanicu!

Komentarišući razloge zbog kojih “Fjodor” nije pogodan za taj zadatak, Dudorov je rekao da robot ima noge, a one nisu potrebne u svemiru.

On je takođe dodao da, ukoliko se sve bude odvijalo po planu, njihov novi robot će biti “Aleksej Leonov” (prvi čovek koji je izašao u otvoreni svemir) među robotima.

ODISEJA SE NASTAVLJA! Prva žena bi trebalo da otputuje na mesec do 2024. godine

Androidni robot “Fjodor” napravile su kompanije “Androidna tehnika” i Fond za perspektivna istraživanja. Eksperiment sa robotom na Međunarodnoj svemirskoj stanici izveden je sa kosmonautima Aleksejem Ovčinjinom i Aleksandrom Skvorcovom. Brod “Sojuz MS-14” sa robotom lansiran je u nisku Zemljinu orbitu 22. avgusta. Pet dana kasnije, brod se spojio sa Međunarodnom svemirskom stanicom. “Sojuz MS-14” napustio je stanicu 6. septembra i izveden je iz orbite.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here