Lider Dveri i predsedavajući Đilasovog Saveza za Srbiju Boško Obradović zatražio je juče da dobije direktorska mesta u svim javnim preduzećima u zemlji, kao i da se opoziciji, bez ikakvih izbora, prepusti vlast u opštinama!

Gostujući na TV N1, Obradović je rekao da “prelazna vlada”, o kojoj on već nedeljama govori, ne znači samo da bi funkcioneri SZS postali koministri u Vladi Srbije nego i da bi đilasovcima pripala vlast u brojnim opštinama, ali i direktorske fotelje u svim javnim preduzećima!?!

Šećeroski gromada za Boška

Pokojni predsednički kandidat Nikola Šećeroski nedostižna je politička gromada za Boška Obradovića

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS

Scenario otimačine

Boško Obradović je prethodno ponovio da je Srbiji potreban “makedonski scenario”…

– Ušli smo u red poluslobodnih ili neslobodnih zemalja. Znate kako se u takvim državama održavaju izbori? Kao u Makedoniji i Crnoj Gori, uvodi se prelazna, tehnička vlada s mandatom od šest do 12 meseci. Imate koministre u svim ministarstvima, i ne samo koministre nego i direktore u javnim preduzećima, pa sve do lokalne samouprave i onda kontrolišete kako će izgledati pripreme za te izbore. E to su fer i pošteni izbori… – rekao je Obradović, koji je čak u emisiji kazao i da su građani Srbije “lobotomirani”! Na primedbu voditeljke da je tako uvredio građane, Obradović je rekao da je to za većinu ljudi u Srbiji kompliment!?

Prvi čovek Dveri tako je do kraja ogolio planove Dragana Đilasa i njegovih najbližih saradnika, koji bi da uz minornu podršku u narodu na silu otmu vlast na svim nivoima i dočepaju se direktorskih fotelja.

Neće da bude Maca Diskrecija, već Boki 13

Ilustracija

Predsednik Dveri rekao je na N1 i da ne bi voleo da bude kao rijaliti zvezda i starleta Maca Diskrecija!?

– Najopasnije je da mi glumimo Macu Diskreciju u novoj “Zadruzi” – rekao je Obradović, kome bi očigledno zbog prizivanja “makedonskog scenarija” više prijalo poređenje sa Bokijem 13. To je onaj, da se podsetimo, koji je reketirao biznismene u Skoplju, pa u “luj viton” torbama nosio milione evra.

I dok Obradović i niko od lidera SZS nije juče hteo da obrazloži ove zahteve, potpredsednik SNS Milenko Jovanov sarkastično kaže da je Srbija željno iščekivala da vidi šta je u stanju da smisli veliki političar Boško Obradović.

SERGEJ RASTURIO ĐILASOVCE! Nikad niste imali ni plan ni program, ni za bojkot, ni za proteste!

– Konačno smo evo dočekali taj trenutak i čuli da taj čovek nije u stanju da smisli apsolutno ništa ozbiljno. Za njega je pokojni predsednički kandidat Nikola Šećeroski nedostižna politička gromada – naglašava Jovanov i ističe da Obradovićeva budalaština o prelaznoj vladi i nekakvim prelaznim strukturama na svim nivoima pokazuje ko je lobotomiran u Srbiji:

– Nisu građani lobotomirani, kao što to tvrdi Obradović, već je upravo on lobotomiran, a građani su samo uvideli da on nije u stanju da osmisli ni jednu jedinu iole ozbiljnu političku ideju – zaključuje Jovanov.

Boško u zemlji čuda

Vuk Jeremić: Ko će se odreći bojkota

Lider Narodne stranke i Obradovićev koalicioni partner Vuk Jeremić izjavio je da će se u narednih nekoliko nedelja odigrati “bitka za dušu opozicije”.

– Uslediće strašni pritisci, kako režima iznutra, tako i dela međunarodne zajednice od spolja na opozicione stranke da se odreknu bojkota i izađu na izbore. Neke naše partnere će pokušati da namame kombinacijom “nepristojnih ponuda” i pritisaka. Nadam se da niko iz prave opozicije neće pokleknuti, ali sačekajmo da vidimo ko će ostati da drži zajednički front… – rekao je Jeremić.

Analitičar Branko Radun smatra da je ideja o prelaznoj vladi “novokomponovana budalaština kojom Obradović pokušava da skrene pažnju na sebe”.

– Ta priča je besmislena na mnogo nivoa. I sam Obradović je svestan da je to najobičnija besmislica, ali eto, on sad kao nešto predlaže, kao ima neke ideje – objašnjava Radun, dodajući da je, u situaciji kada neko ima stabilnu vladu i stabilnu većinu, besmisleno da pravi bilo kakvu prelaznu ili predizbornu vladu.

– Zašto bi neko ko ima ogromnu podršku birača, natpolovičnu podršku birača, i više nego stabilnu većinu u Skupštini predao vlast nekome ko možda na izborima ne bi prešao ni cenzus. Pa to niko normalan nikada i nigde u svetu ne bi uradio – konstatuje on, uz opasku su sve to puste maštarije Obradovića, koji kao da živi u zemlji čuda:

– U zemljama sa mnogo razvijenijom demokratijom poput Velike Britanije, koja je u krizi zbog Bregzita, nikome ne pada na pamet da pomene tako nešto. To kao institut ne postoji. Šta je to prelazna vlada ili predizborna vlada?! Za tako nešto bi trebalo da se desi neki baš žestok prevrat, pa čak ni tada se takve stvari ne dešavaju na svim nivoima, kao što traži Obradović. Jednostavno, zna se procedura propisana zakonom… – napominje Radun.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here