Sledeće godine Međunardoni festival trubača u Jagodini

– Želim da vas informišem da će se sledeće godine u Jagodini održati Međunarodni festival trubača, a da nećemo smetati Guči i nije to konkurencija Guči. Hoćemo na mestu, a to je upravo ovo izletište Potok i letnja scena, gde svake nedelje jedino u Jagodini u Srbiji dođe 5 000 ljudi na Veliku narodnu igranku da se tu održava i Međunarodni festival trubača. Taj festival, koji će trajati 3 dana i na koji će doći trubači iz najmanje 20 zemalja iz celog sveta, biće održan poslednje nedelje jula 2020. godine”, rekao je Marković dodavši da će na mestu gde se sada nalaze tribine u jagodinskom izletištu “Potok” biti izgrađene dodatne betonske tribine i da će ukupno biti 4200 mesta, te da će tribine biti pokrivene, a bina pored veštačkog vodopada će dobiti nov izgled – rekao je Marković.

Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije Rodoljub Živadinović je rekao da će za 15 do 20 dana u Rači biti građevinski završen pogon za prikupljanje i plasman meda i da će od naredne pčelarske sezone taj pogon početi sa plasmanom meda bez posrednika. “Država Srbija godišnje ulaže u pčelarsku proizvodnju 7 miliona evra kroz razne vidove subvencija” rekao je Živadinović. Predsednik Bugarskog pčelarskog saveza iz Plovdiva Nikolaj Gaidov i predsednik Udruženja pčelara “Pomoravlje”, Boban Mišić, uručili su Draganu Markoviću Palmi zahvalnice za doprinos pčelarstvu na ovim prostorima.

4. Međunarodni sajam pčelarstva održava se u izletištu Potok u Jagodini, gde je smešten veliko broj tezgi proizvođača iz cele Srbije. Ovogodišnji sajam u Jagodini značajan je i zbog velikog jubileja – 140 godina organizovanog pčelarenja na prostoru Jagodine i okoline.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here