Program počinje u četvrtak, 22. avgusta, projekcijama filmova na festivalu Čorta fest, koji će biti organizovan deseti put. Narednog dana je takmičenje u spremanju riblje čorbe, takođe Čorta fest, pasta parti i zabava uz tamburaški trio. Za goste “Čarolija” koji nisu sportski orijentisani, domaćin je obezbedio šetnju Čortanovačkom šumom, kao i ture čamcima po Dunavu uz obilazak peščanog spruda i okolnih plaža.

Subota je rezervisana za planinske trke, kanu avanturu, izložbu fotografija, čamdžijanje Dunavom, plivački maraton, dodelu priznanja i koncert. U nedelju ujutru nastavlja se bogat program, nakon čega sledi proglašenje pobednika i brojni sadržaji namenjeni publici.

Program Dunavskih čarolija je tako koncipiran da privuče što veći broj ljubitelja prirode, bez obzira na njihovu starosnu dob. Zato je program raznovrstan i pruža priliku svima da uživaju u vikendu provedenom u prirodi, a da se pritom i dobro zabave i istraže svoje fizičke mogućnosti kroz mnogobrojna takmičenja, kao što su u skokovi u vodu, biciklističke trke ili odbojka na pesku – poručili su organizatori.

Po običaju, u kampu Dunavskih čarolija, koji će biti na livadi ispred planinarskog doma “Kozarica”, već u četvrtak biće podignut veliki broj šatora.

Organizator je Planinarski klub “Železničar”, uz veliku podršku lokalne samouprave Inđije, kao i Saveza sportova i planinarskih saveza Vojvodine i Srbije.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here