On je na tribini “Kako do pobede – možemo (li) zajedno?!”, a povodom razgovora vlasti i opozicije, priznao da priželjkuje krvavu revoluciju.

Pobeda bi bila kada bismo ih videli kako plivaju po Savi i Dunavu jer izbornim listićima sigurno nećemo do te pobede. Opozicija, ako želi da bude verodostojna, trebalo bi da nas okupi nekoliko hiljada kada neku staricu pokušavaju da isele na ulicu. Ako bi se nekoliko hiljada nas okupilo prilikom sprečavanja deložacija, onda možemo da se nadamo pobedi. Bojkot ima smisla ukoliko se pomaže ugroženim ljudima– rekao je Bakić.

Ovo nije prvi put da Jovo Bakić poziva na nasilje. Nedavno je pozivao da se u zgradu RTS-a upadne sa dugim cevima:

Pazite, da su imali duge cevi, pa da upadnu. Pa ako upadate tamo, šta ćete bez dugih cevi? Šta je vaš cilj? Idete tamo i onda vašem kolegi upere dugu cev u glavu i kažu: “Čitaj pripremljen tekst, upravo smo preuzeli vlast!” Inače, ako nemate duge cevi, a upali ste u RTS, šta ćete tamo?! – rekao je Bakić u intervjuu “Ninu”.

Prethodno je za Al Džaziru priznao da bi voleo da predstavnike i pristalice vlasti “juri po ulicama” i tako sprovede revoluciju. Politički analitičar Branko Radun kaže da ovakvim izjavama Bakić samo nanosi štetu opoziciji.

To što je rekao o ljudima koji će plivati Savom i Dunavom deluje kao prikrivena pretnja i provokacija. On takvim porukama kompromituje opoziciju i nanosi im veliku štetu jer opozicija pokušava da se izbori za umerenije apstinente, a na ovaj način se zapravo smanjuje izborna podrška i prostor delovanja opozicije. Samo krajnje ekstremni mogu podržati ovakve poruke. On daje dvosmislene izjave, pa s jedne strane izjavi tako nešto, a onda pravi odstupnicu da se samo šalio – ističe Radun.

OBAVEZNO PROČITAJTE! Autorski tekst Ištvana Kaića: Bojkot izbora. Uputstvo za upotrebu!

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here