Na sastanku je potvrđeno da sprovođenje radnji neophodnih za početak izgradnje Industrijskog parka teče po planu i da bi njegova izgradnja trebalo da započne početkom sledeće godine.

Popović je istakao da je u toku izrada Master plana i da će Industrijski park u Beogradu biti projektovan po uzoru na najbolje i najmodernije industrijske parkove u Kini i svetu.

Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj

– Radi se o Industrijskom parku koji će se prostirati na 330 hektara zemljišta kod Pupinovog mosta u Borči. Gradiće se u tri faze. Ukupna investicija iznosi oko 300 miliona evra. Očekuje se da će u parku biti direktno otvoreno 10.000 novih radnih mesta, a indirektno još 15.000 – naveo je Popović i dodao da se radi o visokotehnološkim radnim mestima.

– Industrijski park u Beogradu biće centar inovacionog razvoja u ovom delu Evrope, sa brojnim inovacionim kompanijama, fakultetima, najmodernijim laboratorijama za istraživanja i razvoj, posebno u oblasti veštačke inteligencije i robotike, u čemu su Kinezi lideri u svetu – naveo je Popović.

Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj

On je ukazao da će izgradnja ovog parka doprineti da mladi ostaju u Srbiji, kao i da se naša zemlja profiliše kao jedna od najatraktivnijih inovacionih i IT destinacija za inženjere iz inostranstva.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here