– Pre svega, ni u jednoj uređenoj zemlji nije dopustivo nasilno ulaziti u perimetrijski zaštićen prostor objekata u kojima žive ili rade štićene ličnosti, posebno kada je u pitanju predsednik države i vrhovni komandant. Odluku predsednika Vučića da pripadnice specijalne vojne jedinice “Kobra” obezbeđuju predsedništvo vidim pre svega kao želju da se relaksira napetost koju generišu pripadnici opozicije i organizatori višemesečnih protesta – kaže Dragaš i dodaje:

(VIDEO) VUČIĆ O POKUŠAJU UPADA U PREDSEDNIŠTVO: Sklonićemo ograde, uradite sve šta god želite, samo NEMOJTE DA KRŠITE ZAKON! Nećemo scene iz Pariza u Beogradu!

– Pre svega upravo stručna javnost ne sme praviti razliku zbog pola pripadnika vojske koje obezbeđuju predsednika i objekte u kojima on boravi. Besmislena je tvrdnja da je predsednik Vučić to uradio bez prethodne bezbednosne procene nadležnih službi, jer žene u specijalnim jedinicama u vojsci i policiji prolaze identičnu obuku i poseduju jednake veštine kao i njihove kolege muškarci. Naprotiv, odluku predsednika Vučića da svoju bezbednost poveri damama iz “Kobri” pokazuje njegovo poštovanje i poverenje prema najsloženijim poslovima koje žene rade u našem društvu – završava Dragaš.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here