Na instagram profilu buducnostsrbijeav objavljene su fotografije sa ovog obilaska i poruka predsednika:

– Mere iz Nacionalnog investicionog plana napravićemo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima, kako bi pomoć bila usmereni na aktivnosti koje su njima potrebne. Velika tržišta, kao evropsko, kinesko i rusko, na kojima je plasirano mnogo proizvoda, zahtevaju ozbiljnu promociju kako bi naša vina došla do izražaja. Imamo vredne ljude koji su svoj trud i rad investirali u proizvodnju vina vrhunskog kvaliteta. Država će pomoći da proizvodnju pojačaju i plasiraju. U Nacionalnom investicionom planu predvidjena su sredstva za razvoj vinarstva i vinogradarstva. Sredstva će biti izdvojena i za razvoj infrastrukture, puteva i objekata koji su u funkciji ove dve delatnosti. Razmatraćemo i mogućnosti administrativnih rasterećenja, transparentnijih uslova prodaje na tržištu i drugih olakšica kako bi pomogli brži razvoj vinske industrije – piše u objavi na profilu buducnostsrbijeav

Vučić je, inače, u utorak u izjavi RTS-u spomenuo da je u ponedeljak boravio u Jagodini. Predsednik skupštine opštine Jagodina Dragan Marković Palma nije, međutim, hteo da iznese više detalja o tome za Tanjug, insistirajući da nije bila reč o zvaničnoj poseti.

“Mere iz Nacionalnog investicionog plana napravićemo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima, kako bi pomoć bila usmereni na aktivnosti koje su njima potrebne. Velika tržišta, kao evropsko, kinesko i rusko, na kojima je plasirano mnogo proizvoda, zahtevaju ozbiljnu promociju kako bi naša vina došla do izražaja. Imamo vredne ljude koji su svoj trud i rad investirali u proizvodnju vina vrhunskog kvaliteta. Država će pomoći da proizvodnju pojačaju i plasiraju. U Nacionalnom investicionom planu predvidjena su sredstva za razvoj vinarstva i vinogradarstva. Sredstva će biti izdvojena i za razvoj infrastrukture, puteva i objekata koji su u funkciji ove dve delatnosti. Razmatraćemo i mogućnosti administrativnih rasterećenja, transparentnijih uslova prodaje na tržištu i drugih olakšica kako bi pomogli brži razvoj vinske industrije” . – Predsednik Vučić obišao je gazdinstvo Cilić kod Jagodine.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Aug 15, 2019 at 3:22am PDT

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here