– Sinoć sam tragom te vesti, kontaktirao naše ljude, jer mi niko ništa nije javio tim povodom. Oni su mi rekli da ih niko nije obavestio, od vlasti u Danskoj, o tome, niti da je neko od naših ljudi uhapšen ili osumnjičen. Tako da za sada nemamo takvih informacija, niti se bilo ko obratio – rekao je Dačić za TV Prvu i dodao da se konzulat tzv. Kosova nalazi pored Ambasade Albanije u glavnom gradu Danske.

Kako je rekao, Pacolijeve reči o “srpskim banditima i huligana”, verovatno se odnose na navijače koji su bili na utakmici Kopenhagen – Crvena zvezda, koja je odigrana u utorak uveče.

VALJDA PACOLIJEVA BOLEST NIJE PRELAZNA! Lažni ministar lažne države tvrdi da su Srbi napali konzulat Prištine u Kopenhagenu!

Dačić je naveo da vlasti nemaju obavezu da javljaju da li je neko uhapšen ili da li se za nekim traga, osim ako osoba nije državljanin Srbije, pa izrazi želju da se obrati našoj ambasadi, na šta ima pravo.

– Za sada nema nikakvih informacija o tome. Navijači Zvezde su se, koliko ja znam, svi vratili – rekao je Dačić.

Dodao je i da takvih napada prištinske strane ima po nekoliko na dan, u kojima optužuju srpsku stranu.

– Bez obzira, šta god da se desi za njih su krivi Srbi. Ne bi me čudilo da svakoga dana ima nekih drugih informacija. Oni se žale na našu agresivnost. Šta da kaže naš narod kako se ophode prema njima… – rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Bedzet Pacoli tvrdi da je tzv. diplomatsko predstavništvo Prištine u Kopenhagenu napadnuto u sredu, optužujući za to građane Srbije u Danskoj.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here