On je to napisao na svom Fejsbuku, navodeći da se danas sastao sa kosovskim ministrom za evropske integracije, koga je označio kao “starog prijatelja”, nakon čega je to ministarstvo izdalo saopštenje u kome mu je pripisalo određene stavove i koje nije bilo odobreno od strane ambasade.

– Ono je objavljeno u medijima koji ga nisu proverili u ambasadi. U stvari, ja nisam dao nikakvo mišljenje o implementaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. O tome čak nismo ni razgovarali. Nismo razgovarali ni o ljudskim pravima. Razgovarali smo o vladavini zakona i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Rekao sam da je Kosovo u ključnom trenutku i da treba da poduzme korake da politiku očisti od kriminala. Nisam dao nikakvu procenu o radu institucija – rekao je O’Konel.

VRHOVNI SUD SEVERNE MAKEDONIJE ODLUČIO: Morinu ne izručuju Srbiji!

Kako je dodao, to se dogodilo više puta i to u različitim institucijama i političkim strankama i najavio da će od sada ambasada ispravljati svaku izjavu koja je objavljena bez saglasnosti.

– Da bude apsolutno jasno – Velika Britanija niti podržava niti je protiv bilo koje političke stranke. Građani Kosova imaju pravo i dužnost da preuzmu odgovornost za svoje glasanje i posledice toga – napisao je odlazeći britanski ambasador.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here