Naime u novembru 2007. u centru pažnje rasprave u Skupštini Srbije o amandmanima na Predlog zakona o predsedniku bilo je pitanje da li predsednik Republike može da bude i predsednik političke partije.

Poslanici LDP podneli su amandman kojim su predložili da predsednik Republike ne može obavljati funkciju u stranci, a sličan amandman predložili su i socijalisti.

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ ZA PINK: Opozicija nasiljem sakuplja političke poene, njihova ideja je da pobede na izborima TAKO ŠTO ĆE VUČIĆU VEZATI I RUKE I NOGE!

Tada šef poslaničke grupe DS Nada Kolundžija rekla je da ta stranka neće glasati za amandman LDP, jer izlazi iz ustavnih ovlašćenja i okvira Zakona o sukobu interesa

Ona je ocenila i da taj amandman nije uslov za ustrojstvo demokratskih institucija, već spada u domen političkih pitanja.

VUČIĆ O IZBORIMA: Stalo mi je da opozicija izađe, DA VIDIMO KO KOLIKU PODRŠKU IMA!

Iako u političkoj teoriji postoje mišljenja da su funkcija predsednika države i predsednika političke stranke nespojive, takvo ograničenje bi, prema mišljenju Vladimira Todorića iz Srpske pravne revije (danas član predsedništva Narodne stranke Vuka Jeremića) Srbiji donelo netransparentan i licemeran sistem stranačkog odlučivanja.

– Nalik onom koji je postojao za vreme Slobodana Miloševića kada je on naizgled samo zamrzavao, šta god to značilo, svoju funkciju u stranci, ali je naravno u realnosti i dalje rukovodio strankom i ako je to ikako moguće postala je još centralizovanija i još netransparentnija u svom radu, a to sigurno nije trend kojim treba da idemo- ocenio je tada Todorić.

Danas, isti ti ljudi, koji okružuju Đilasa i njegov Savez za Srbiju potežu to isto pitanje pred izbore koji će najverovatnije biti održani narednog proleća. Sa jednim jednim ciljem – da ne moraju da se u izbornom danu suoče sa Aleksandrom Vučićem. Jer jako dobro znaju šta će ih snaći! Stvarno su bendi licemeri!

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here