SAOPŠTENJE ZA JAVNOST OSNOVNOG JAVNOG TUŽILAŠTVA JAGODINA

U više sredstava javnog informisanja dana 15.07.2019. godine, objavljena je informacija da je “Osnovno javno tužilaštvo u Jagodini odustalo od gonjenja Saše Živkovića, osumnjičenom da je pretio Nikoli Radosavljeviću.”

Obaveštavamo da označena informacija nije istinita, imajući u vidu da Osnovno javno tužilaštvo u Jagodini nije preduzimalo bilo kakve krivično-procesne radnje u vezi spornog događaja, pa samim tim nije moglo da “odustane od bilo kakvog gonjenja, niti da odbaci bilo kakvu krivičnu prijavu.”

Prema našim saznanjima protiv okrivljenog Saše Živkovića u vezi kritičnog događaja, Policijska uprava u Jagodini je podnela prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu u Jagodini.

Osnovni javni tužilac, Aleksandar Cvetković.

Naime, da podsetimo javnost da je vođa protesta „1 od 5 miliona“ u Jagodini, dana 22.03.2019. godine neovlašćeno upao u kancelariju predsednika Gradskog odbora SNS Jagodina, Nikole Radosavljevića i pošto ga tu nije zatekao verbalno je napao zaposlene u Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja u Jagodini, sve vreme preteći i vređajući njegove kolege. Ceo slučaj je prijavljen Policijskoj upravi u Jagodini koja je od prisutnih uzela izjave i na osnovu prikupljenih podataka i činjenica pokrenut je prekršajni postupak pred Prekršajnim sudom u Jagodini, koji je u toku, a zbog narušavanja javnog reda i mira i nepristojnog ponašanja.

Takođe, na sve moguće načine vođa protesta „1 od 5 miliona“ u Jagodini pokušava da utiče i na ishod suđenja time što zastrašuje svedoke i objavljuje javno, na društvenim mrežama njihova imena sa adresama stanovanja, čime je ugrozio njihovu bezbednost i bezbednost njihovih porodica. Za novonastale događaje obaveštena je i Policijska uprava Jagodina, a svedoci u ovom postupku će i zvanično podneti prijavu protiv istog zbog ugrožavanja sigurnosti i uticanja na tok suđenja.

Još jednom molim sve nadležne organe da podjednako zaštite građane Jagodine i građane Srbije od ovakvih siledžija, lažova i prevaranata koji žele da prevare sistem, novinare i javnost, zajedno sa njihovim mentorima u Beogradu, na čelu sa Đilasom, Obradovićem i Jeremićem i kazne ih tako što će slediti samo pristojnu i normalnu Srbiju, a ne Srbiju koju oni predstavljaju, za koju sam siguran da nikada neće biti većinska.“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here