Dačić je to rekao u izjavi za Tanjug povodom Zvizdićevog reagovanja u kome je njegovu jučerašnju izjavu na Saboru SNSD-a u Laktašima, da zajednički interes svih u BIH treba da bude ravnopravnost sva tri naroda i dva entiteta, i da BiH nije, niti će biti muslimanska država, nazvao “šovinističko-militarističkom”.

– Nije moja izjava šovinističko-militaristička, već je šovinističko-militaristička panislamska politika Alije Izetbegovića i njegovog učenika Denisa Zvizdića i SDA – poručio je Dačić.

Dačić je ukazao da Zvizdić zna, a prećutkuje, da se Alija Izetbegović još 1970. godine u Islamskoj deklaraciji založio za stvaranje islamske drzave od Maroka do Indonezije.

– Napisao je da je islamsko društvo bez islamske vlasti nedovršeno i nemoćno, da se islamski poredak može ostvariti samo u zemljama u kojima muslimani predstavljaju većinu stanovništva, da nema ni mira ni koegzistencije između islamske vere i neislamskih društvenih i političkih institucija, i, na kraju, da islamski pokret treba i može prići preuzimanju vlasti čim je brojno toliko snažan da može ne samo srušiti postojeću neislamsku, nego i izgraditi islamsku vlast – naveo je Dačić.

On podseća da je zato Izetbegović predsedničkim dekretom od 1. avgusta 1992. godine pozvao mudžahedine iz celog sveta u Sveti rat, Džihad.

RASPOP DEDEIĆ VREĐAO SRPSKOG PATRIJARHA! Ovako nešto može da kaže samo bolestan um! E, OVAJ ČOVEK BI DA OTME HRAMOVE SPC!

– I bilo ih je desetak hiljada, od čega je 1200 ostalo da živi u BIH sa državljanstvom. Među njima su bila i dvojica učesnika napada od 11. septembra 2001. godine u Njujorku. Njihov cilj je bio islamski poredak u BIH, a za to je potrebno čekati da muslimani postanu većina – naveo je Dačić.

On je ukazao da je po rezultatima popisa iz 1948. godine Srba bilo 44,3 odsto, muslimana 30,7 odsto, a Hrvata 23, 9 odsto.

NEMAČKA SE TRESE! MILER: VRATIMO SE PRAVU, VRATIMO KIM POD REZOLUCIJU SB: Zatvorimo pakao, zavidim Srbiji jer nije američka kolonija već ponosna država!

On je dodao da prema poslednjem popisu, za koji postoje ogromne sumnje u regularnost, iz 2013. godine Bošnjaka ima 50,11 odsto, Srba 30,78 odsto, a Hrvata 15,43 odsto.

– Po islamistima, odnosno po Aliji Izetbegoviću i SDA, stvorili su se uslovi za islamski poredak, sto znaci promenu Dejtonskog sporazuma i stvaranje unitarne države sa muslimanskom većinom. O tome sam govorio, da to BIH nikad nije bila, niti će biti islamska država – poručio je Dačić.

Zvizdić je juče u opširnom reagovanju na Dačićevu izjavu na Saboru SNSD rekao da je to “zlonamerna poruka mržnje”, i ocenio je kao “šovinističko-militarističku”, prenela je Fena.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here