Dobitnica oskara je o ovome progovorila na konferenciji sa aktivistima pokreta “Time’s Up”, koja je za cilj imala da da zakonsku podršku inicijativi za bolju zaštitu žrtava silovanja, seksualnog napada i seksualnog uznemiravanja.

Tanjug

Mira je bila jedna od prvih javnih ličnosti koje su priznale da ih je filmski producent Harvi Vajnstajnseksualno zlostavljao, a drugi put je opisala da ju je sa svega 16 godina uznemiravao kasting direktor.

Tanjug

Svima vam sada ove mogu reći da ne samo da sam bila žrtva seksualnog zlostavljanja i maltretiranja od strane gospodina Vajnstajna, već da sam i žrtva seksualnog napada i da sam preživela silovanje od strane poznate ličnosti – u suzama je rekla glumica, ali nije otkrila o kom muškarcu se radi.

Navela je kako je to silovanje drugog stepena, budući da je bila maloletna te da nije mogla dati pristanak za seksualnu aktivnost zbog godina.

Ovde sam da bih pomogla. Drugi koji su preživeli isto ovo zaslužuju pravdu i više vremena kako bi naučili da se nose s tim. Osećate sramotu, kao da ste vi krivi – poručila je glumica.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here