Frum je premešten u bolnicu u Sent Etjenu, u centralnoj Francuskoj, i operisan pošto je u sredu udario u zid vozeći bicikl 54 km/h tokom zagrevanja za četvrtu etapu trke Kriterium de Dofine.

Ta tradicionalna trka je priprema za Tur d’Frans, vrhunsku tronedeljnu trku kojom su Frum i njegovi suvozači iz tima “Skaj”, sada “INEOS”, dominirali poslednjih godina.

Frum (34) je slomio butnu kost desne noge, lakat i nekoliko rebara. Bio je na intenzivnoj nezi i operisan je nekoliko sati. Njegov tim “INEOS” ga je već odjavio s Tura.

Direktor tima Dejv Breilsford izjavio je za BBC da je Frum bio na nizbrdici sa suvozačem Vutom Pelsom kada je podigao obe ruke s upravljača da bi istresao nos, te je nalet vetra skrenuo prednji točak njegovog bicikla, zbog čega je izgubio kontrolu i udario u zid kuće kraj puta.

Frum koji je pobedio na Tur d’Fransu 2013, 2015, 2016. i 2017. godine, mnogo puta je padao tokom karijere, ali nikada nije bio toliko ozbiljno povređen kao sada.

Reuters

Posle osvajanja trećeg mesta na prošlogodišnjem Turu, Frum je imao samo jedan cilj ove sezone: da dostigne rekord od pet pobeda na toj trci koji dele Žak Anketil, Edi Merks, Bernar Ino i Migel Induren.

Frum je preskočio ovogodišnji Điro d’Italia da bi se usredsredio isključivo na francusku trku i nadao se da će pripremu završiti na Dofineu.

Kris je radio neverovatno teško da bi stekao fantastičnu formu i bio je na putu za Tur koji će, nažalost, sada propustiti – rekao je Breilsford.

Frumovo odsustvo će rešiti pitanje vođstva u timu INEOS u kojem Gerent Tomas želi da jula kroz Francusku brani svoju titulu bez suparnika u ekipi.

Odvratna vest! Uvek je užasno čuti o bilo kojem teškom padu, ali je još gore kada je to dobar drugar – napisao je Tomas na Tviteru pošto je saznao za Frumovu nesreću.

Tur d’Frans počinje 6. jula u Briselu, u Belgiji.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here