Pre svega potvrdio je da želi da igra za Srbiju u Kini na Mundobasketu.

Da, voleo bih da se takmičim ovog leta i predstvljam svoju zemlju u Kini. Uvek je dobro nositi reprezentativni dres i uvek se osećam ponosno kada predstavljam svoju zemlju – rekao je Marjanović za sajt FIBA Basketball.

JAKI SU KAO ZEMLJA! Ameri objavili širi spisak za SP: Da se SMRZNEŠ!

Deluje kao da selektor Aleksandar Đorđević ima najveći broj talenata na raspolaganju otkako je preuzeo nacionalni tim.

Možemo da izgradimo veoma kompetitivan tim i voleo bih da se borim za mesto u finalnom rosteru za takmičenje. Borba za mesto u timu će biti veoma napeta jer bi mnogi igrači mogli da uđu u 12.

Srbija će se kao aktuelni vicešampion sveta boriti za samu završnicu.

Želimo da dođemo do polufinala i da se borimo za mesto u finalu i šansu da možda dođemo do zlatne medalje. Ići ćemo na Svetsko prvenstvo sa velikim ambicijama, idemo u Kinu sa ciljem da još jednom pokažemo da smo jedan od najboljih timova na svetu. Nadam se da će svi biti zdravi. Svi su uzbuđeni zbog mogućnosti da imamo još jedan dobar turnir ovog leta – rekao je Marjanović.

Potom je nastavi izlaganje…

Srbija je velika košarkaška nacija i mi želimo da nastavimo da činimo naše zemljake ponosnima. Turnir će biti veoma kompetitivan, ali možemo da odemo daleko u takmičenju jer imamo mnogo talenta i dosta iskustva.

Protivnik nije važan.

Otići daleko na turniru kakvo je Svetsko prvenstvo morate da se borite i da ne razmišljate o tome protiv koga ćete igrati. Samo treba da igrate na svom najboljem nivou i da dobijete sve utakmice kako biste došli do medalje ili titule – rekao je Marjanović, pa nastavio:

Morate da se takmičite protiv svakog tima sa kojim vam se ukrsti put, bez obzira na to da li je to tim koji spada među najbolje ili ne. Morate da poštujete svakog protivnika i da igrate da dobijete ko god da je ispred vas. Kada igrate protiv TOP timova to je uvek dobra stvar, ne plašimo se nikoga. Poštujemo sve timove, ali znamo naš talenat i ambiciozni smo – dodao je centar.

AMERI SE NE ŠALE! Popovič u Kinu vodi brutalnu reprezentaciju!

Srbija će u grupi D igrati protiv Angole, Filipina i Italije.

To je odlična grupa. Biće veoma interesantno igrati protiv nekih timova sa koje ne poznajemo toliko. Znamo Italiju i svi znamo da je to vrlo dobra ekipa, ali ne znam toliko mnogo o Angoli i Filipinima. Moramo da igramo na isti način kako bismo dobili sve utakmice u prvoj rundi. I moramo da ostanemo fokusirani i doprinesemo istim intenzitetom protiv svakog protivnika.

Oprez je tu.

Ne možemo da uzmemo zdravo za gotovo da ćemo proći u sledeću rundu. Moramo da se borimo. Mnogo je iznenađenja mogućih u ovakvim takmičenjima, a mi ne želimo da postanemo jedan takav u negativnom smislu – zaključio je Marjanović.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here