Petar Božović otkriva da je seriju “Daleko je Holivud” snimio bez honorara, a da sada ne može je gleda jer nema kanal Superstar, na kojem se emituje! Zbog toga legendarnom glumcu komšije prepričavaju urnebesne scene koje ima sa Danicom Maksimović, Borisom Komnenićem i pokojnim Predragom Ejdusom, a koje su snimljene pre pet godina u Kikindi.

– Radili smo tu seriju bez nadoknade, a sada ne mogu ni da je gledam jer nemam taj kanal na kom se prikazuje. Od komšija u liftu čujem šta se dešava.

Kako je bilo raditi bez dinara?

– Kao koproducenti imali smo obezbeđen samo smeštaj i hranu. Uprkos tome, atmosfera na snimanju je bila divna. Cela varoš je bila blagonaklona prema nama, neko nam je donosio da jedemo, neko da pijemo… Trošili smo svoj novac, ne znajući da li će nam se ikada vratiti.

Zašto smo na emitovanje serije čekali čak pet godina?

– Kad televizije ne učestvuju u pravljenju nečega, onda su beskrupulozne. Nudili smo seriju RTS-u, Prvoj… Svi su nas uslovljavali oko zarade, nudili su nam mali procenat i nismo hteli da popustimo.

Da li ćete sada uspeti da nešto zaradite na njoj?

– Neku siću. Nama je važno samo da se prikaže i da ljudi vide šta smo radili. Ako im se dopadne, možda bude i nastavka.

Informer DN

Šta biste posavetovali mlade kolege koje nemaju posla: da pokažu inicijativu i sami pokrenu projekte ili je to jalov posao?

– Kad sam snimao “Daleko je Holivud”, već sam bio penzioner i solidno obezbeđen. Zato nemam savet za mlade kolege, ali mi se čini da se entuzijazam ne isplati! Retki dobijaju uloge u pozorištu i na televiziji, pa su prinuđeni da rade svašta.

U seriji igrate Linda, “dobrog anđela pozorišta”, koji je rađen u čast zaboravljenog glumca Milivoja Živanovića. Pamtimo li velikane glumišta?

– Ne! On je prvi srpski glumac koji je gostovao u stranom pozorištu govoreći na svom jeziku, u predstavi “Jegor Buličov” u Moskvi. A danas ga niko ne pominje! Da Zoran Radmilović nije igrao Radovana, a Slobodan Aligrudić u filmu “Sjećaš li se Doli Bel” kod Emira Kusturice, pitanje je da li bismo i njih pamtili.

Ko je po vašem mišljenju još nepravedno zapostavljen?

– Mnogi! Mija Aleksić je jedan od najboljih srpskih glumaca. Nikada nije bio voljen onoliko koliko je bio dobar. Nedavno nam je otišao Miša Janketić. On je istorija srpskog pozorišta! Ono što je Miša odglumio, nijedan mladi glumac neće. Bez Paje Vujisića ne mogu! On je spomenik, visoka tačka u glumi, reper koji treba dostići. Isto i Ljuba Tadić, Branko Pleša…

EVA RAS OTKRILA TAJNU KRES ŠEMU ZA VREME SNIMANJA “LEPOTE POROKA”: Petru Božoviću teško koja glumica je mogla da odoli jer je bio dobar u krevetu!

Želeo sam brak sa decom


Zašto ste odlučili da se ponovo oženite u 69. godini?

– Želeo sam da se Snežana i ja venčamo. Bolno sam se razveo od prethodne žene. Ona nije shvatila da sam se venčao da bismo imali decu, a ne da bismo se zabavljali. Dobili smo jedno dete, sina Draška, a ja sam hteo više.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here