Prema rečima ministra Vulina, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije izuzetno su ponosni što mogu da sarađuju i sa Olimpijskim komitetom Srbije i sa Ministarstvom omladine i sporta i što zajedno mogu da promovišu one tradicionalne vrednosti koje čine Vojsku Srbije – zdrav život i sportske vrednosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tanjug

Vojska Srbije poklanja ogromnu pažnju razvoju sporta, ne samo u svojim redovima već i u čitavom društvu. Samo zdrava nacija je nacija koja je u stanju da se brani, da vodi računa o sebi, da se bori za ideale slobode, ideale zbog kojih srpski narod i postoji. Vojska Srbije će u narednom periodu, posle mnogo decenija, postrojiti i svoju prvu Sportsku jedinicu, jedinicu u kojoj će mesto naći naši najistaknutiji profesionalci u sportovima koji su za Vojsku Srbije važni i koji će, osim svoje profesionalne karijere, moći da brane i boje naše zemlje, ali i boje Vojske Srbije – rekao je Vulin.

On je istakao da je Vojska Srbije tu za tradicionalne, prave vrednosti, “za ono što nas je učinilo vrednim“.

Ministar Udovičić poručio je da se današnjim danom “šalje jasna poruka timskog duha i timskog rada“.

Želim da zahvalim Ministarstvu odbrane koje učestvuje u ovakvom jednom velikom i značajnom danu za sistem sporta, prvenstveno kada je reč o promociji zdravih stilova života. Drago mi je da su svi mogli da se uvere koliko je sport zastupljen u vojsci, i da su nam oni demonstrirali svoje veštine, ali drago mi je i da su mogli da se druže sa građanima i da ih motivišu da uđu u sistem sporta – rekao je Udovičić.

Tanjug

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković poručio je svima, a posebno onim najmlađim, da je ovo njihov praznik i da će svi biti prezadovoljni ako barem dva posto ljudi danas bude motivisano da se u budućnosti bave sportom.

“Olimpijskom danu” prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić i načelnik Vojnog kabineta predsednika Republike Srbije i šef delegacije Srbije pri Međunarodnom savezu za vojne sportove (CISM) brigadni general Siniša Radović.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here