SL ukayuje u saopštenju da nije predsednik Vučić naredio i naterao Marka Jakšića da poziva Srbe da glasaju protiv Srbina, već je to bila njegova, kako kažu, “glupa i nerazumna, ali isključivo njegova odluka”.

Nakon što je njegova kandidatkinja i favorit, Albanka Čauši, doživela ubedljiv poraz kao direktan rezultat jedinstva i sloge srpskog naroda sada Marko Jakšić, koga u Kosovskoj Mitrovici znaju pod nadimkom “Mali Marko” pokušava da svoj javno izrečeni stav i odgovor na takvo političko delovanje predstavi kao nekakav politički pritisak – ocenjuje SL.

Oni u saopštenju ukazuju i da Marko Jakšić, po sopstvenom priznanju, organizator protesta pokreta “1 od 5 miliona” na Kosovu i Metohiji, čak i nakon što je javno podržao Gonđu Čauši, još jednom rekao da bi ona bila bolji gradonačelnik od Srbina, Gorana Rakića.

SL ocenjuje da je politika takva oblast u kojoj se stvari menjaju, sistemi reformišu, ali je “činjenica da svoj obraz jedino sam čovek sebi može uprljati”.

Kako god to posmatrali, moramo biti svesni da ponosni Srbi i Srpkinje, kao i članovi Srpske liste sa Kosova i Metohije nikada ne bi glasali protiv bilo kog srpskog kandidata. U tome je razlika između odgovornih i neodgovornih pojedinaca – navodi SL.

Oni dodaju da svako ima pravo na slobodu govora i da podržavaju i pravo da svako odgovori na političke stavove koji su protivne interesima srpskog naroda, “pa makar taj stav dolazio i od “Malog Marka””.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here