Selektorka reprezentacije Srbije i prvi trener Šangaja zajedno sa timom trenera Pokreta za žensku košarku, kao i nekoliko prvotimki Šangaja, trenirali su sa devojčicama na Adi Ciganliji.

Bilo je divno. Ovo je još jedan pokazatelj koliko Pokret brine o društvu, devojčicama i ženskoj košarci u Srbiji. Presrećna sam što sam još jednom osetila pozitivnu energiju i videla nasmejana lica devojčica. Verujem da će svaki trening i svaki čas značiti u njihovom razvoju, a da će ženska košarka u Srbiji dobijati sve više igračica. Napredak kod pojedinih je izvanredan i mnogo mi je drago da smo kod svih njih probudili ljubav prema košarci – rekla je Marina Maljković.

Osnovni cilj Pokreta Marine Maljković je stvaranje veće baze za žensku košarku u Srbiji i to ne samo igračke, već kreiranje većeg košarkaškog okruženja i interesovanja za žensku košarku. Besplatni treninzi za devojčice osnovnoškolskog uzrasta redovno se sprovode na više lokacija u Beogradu i Srbiji.

Pokret za žensku košarku Marina Maljković vodi četiri godine. Kroz program je prošlo više od 1.500 devojčica, a samo u prethodnih godinu dana održano je blizu 2.000 besplatnih treninga, uz odigravanje 70 utakmica unutar samog Pokreta.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here