Akustičnu obradu poznatih pesama iz repertoara benda “Đura i mornari” pretežno balada, izvode Vladimir Đurić Đura – pevač, Milan Milosavljević Burda – gitara, Nenad Ljubenović – harmonika i Zoran Anić – gitara. Nova forma donosi noviji moderniji akustični zvuk starim pesmama poput “Balkanske”, “Alegrije”, “Saveta”, “Anđela i orkestra”… Anić i Ljubenković su deo akustik benda “Mućkalica” koji će izvesti i nekoliko prigodnih pesama iz njihovog opusa.

Bend “Đura i Mornari” već duže vreme postoji na srpskoj muzičkoj sceni i radi sa uspehom. Trenutno je svuda u svetu ekspanzija World Music latino zvuka, kao i laganih mediteranskih melodija i smatra se da je sve što je u vezi sa tim u trendu. Uz sve to se odlično uklapa i beogradska poezija Vladimira Đurića Đure ili Đure Mornara.

Osamdesetih godina Đura Mornar bio je frontmen benda “Heroji” koji je bio popularan u celoj eks Jugoslaviji. Početkom devedesetih formirao je bend “Đura i Mornari” koji je nastupao vrlo uspešno na brojnim koncertima u Srbiji, kao i na festivalima: West Ritam Festivalu 1999. u Beogradskom Sava centru (isto veče kada je svirao i bend “Kubanizmo” sa Kube), Zrenjanimskim danima Piva 2003., “Beer Festu” 2007. u Beogradu, te kao predgrupa zagrebačkom bendu “Kubizmo” u beogradskom SKC-u.

Promo

Formula latino balkanske muzike je na ovim prostorima dosta originalna. Od 2011. godine u postavi su Boris Đurić – bas, Radivoje Rale Bojanovski – gitara, Dejan Resanović Deki – harmonika i Nikola Đokić – bubnjevi. Kao specijalni gosti tu su Srđan Tanasković Srki – klavijature i Milos Đuric Vudi – timbalesi. Bend “Đura i Mornari” snimio je albume “Maštarije”, “Mediteran”, “Tropikalizam” “Letnja terasa” i “Alegria”. Samostalno, Đura je snimio album “Letnja terasa” uz podršku Milana Burde i gitariste Zorana Anića. Bend je objavio i kompilaciju “Hitovi”. Nedavno je objavljen etno album Đure i Mornara “Nove gradske pesme” zajedno sa nagrađivanim tamburaškim orkestrom “Vojvođanski san” koga predvodi Stefan Fuks, sa specijalnim gostom Ljubinkom Lazićem.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here