Valensija je na taj način stvorila mogućnost da dve ekipe dobiju mogućnost da zaigraju naredne sezone u Evroligi, bez obzira na to što nisu izborile kroz svoja domaća prvenstva.

Mijailović je u intervjuu za B92 rekao da će crno-beli maksimalno istrajati u nameri, koji su prošle sezone u slučaju Evrokupa pretočili u delo.

Pre nego što se završilo polufinale ABA lige najavio sam da, ako ne budemo prvi u regionalnog takmičenja, da ćemo se boriti za ‘vajld kartu’. Mi smo se i prošle godine borili za ‘vajl kartu’ Evrokupa, svima je bilo nemoguće, ali je na kraju ispalo moguće – rekao je Mijailović pa nastavio:

Ovo je sve proces koji moramo da prođemo i koji ćemo proći. Otkad sam došao na čelu Partizana i sa ljudima u klubu sam se dogovorio da se borimo, kako na stabilizaciji kluba, tako i na sportskom unapređenju – poručio je prvi čovek crno-belih.

PARTIZANE, NE OČAJAVAJ PUNO! Crno-beli mogu i na ovaj način do Evrolige!

On je podsetio u čemu se sastoji najveća snaga Partizana.

Evroligi su važne tri stvari: 1. Istorija kluba, koju Partizan nesporno ima; 2. Publika koju je Partizan ove godine vratio u punoj meri, pokazao je da može biti dobar partner Evroligi; 3. Finansijska konsolidacija koju smo mi i u velikoj meri sproveli u klubu. Partizan je jedan od retkih kluba koji je u proteklih 20 meseci, od kada sam u klubu, primio sve plate. Evropski velikani koji se sada takmiče u Evroligi kasne po tri plate. Gledamo da ispoštujemo i poverioce i sigurno da ćemo se boriti za Evroligu. Da li ćemo u tome uspeti, ne zavisi samo od nas. Velika je konkurencija, mnogo je velikih kluba širom Evrope – primetio je Mijailović.

ODRŽANA SEDNICA OU KK PARTIZAN! Crno-beli doneli važne odluke za budućnost kluba!

Prema njegovom mišljenju, regionalna liga zaslužuje da ima dva predstavnika u Evroligi i da su crno-beli već načinili prve korake da realizuju nimalo laku ideju.

Sa druge strane, Mijailović je poručio da na putu do tog cilja, ABA liga mora da reši neke unutrašnje probleme.

To bi bilo najpoštenije i fer, ali sa druge strane moramo neke stvari da rešimo između sebe. Da prosto nije dozvoljeno istupati u javnosti sa nekim stvarima koje nisu košarkaške. Moramo da radimo na uređenju tog sistema i da onda izađemo i kažemo ‘evo s punim pravom tražimo dva mesta jer nam ti pripada’. Ali dok god Evroliga mogla da kaže da postoje stvari koje nisu košarkaške, a vidimo šta se dešava u poslednjih mesec dana, onda mislim da su nam manje šanse – naveo je Mijailović.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here