– Uvek sam imao razumevanje za proteste i nezadovoljstvo, samo nisam nikada imao razumevanja za nasilje, bilo verbalno ili fizičko – rekao je Jovanović i dodao da je jasno da deo opozicionih stranaka bojkotuje rad Skupštine, ali da je mesto za razgovor o njihovim zahtevima jedino parlament.

Smatra da je parlament na njihove zahteve odgoovorio adekvatno i istakao da “nikakve komisije Vučićeve, Obradovićeve… neće uređivati život u Srbiji”, već će to raditi zakoni i institucije, bez obzira da li se radi o političkom životu ili medijima.

Kako kaže, politički život je uređen zakonima, koji su doneli oni koji danas protestuju protiv njih.

– Svi izborni zakoni su doneti u Skupštini na predlog onih koji danas protestuju. Nemam protiv da se izvrše izmene, postoji Venecijanska komisija…, ali da sa jedne strane potpišite birački spisak u Lučanima, a tražite izmene zakona, to neću tolerisati – rekao je Jovanović.

Kazao je da je u Parlament potrebno vratiti raspravu o KiM i EU i pozvao deo opozicije koja bojkotuje rad parlamenta da dođu u Skupštinu i tu razgovaraju.

Upitan da prokomentariše komentare nakon smrti Mire Marković, Jovanović je kazao da su se strašne poruke pojavljivale na društvenim mrežama, koje on ne razume i ne podržava, jer nepotrebno je nekoga linčovati posle smrti.

Naveo je da je o njoj i Slobodanu Miloševiću rekao sve dok su bili živi, kao i da je učinio sve da se u skladu sa zakonom utvrdi njihova uloga u svemu što se dešavalo tokom devedesetih godina, kao i da neće zaboraviti ubistvo Slavka Churuvije, Ivana Stambolića i Zorana Ðinđića.

– Sada kada ih više nema, to je pitanje za istoriju – rekao je Jovanović.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here