Manifestacije organizuje Kraljevski red vitezova sa podrškom Grada Beograda. Festival je namenjen prvenstveno deci, roditeljima i turistima, ali i svim ljudima koji teže viteškom kodu, plemenitosti, vrlinama, životu, kulturi, tradiciji i spektakularnim viteškim borbama.

Na najlepše dečje praznike, Vrbicu i Cveti, Beograd ponovo postaje grad vitezova, dece i radosti. Organizatori su pozvali “klince i klinceze da postanu prinčevi i princeze”. Vitezovi, plemkinje, mačevaoci, sokolari, streličari, konjanici, majstori drevnih zanata, umetnici, pojci, ansambli narodnih igara, dečji horovi, muzičari, naučnici, arheolozi, istoričari, sportisti… kroz razne programe, radionice, izložbe, egzibicije, borbe i predstave oživeće sliku viteške Srbije.

Posebno iznenađenje festivala biće gosti iz Rusije, istorijski viteški klub “Konni ojin” (kaskaderi i glumci) iz Moskve. Oni će u ulozi vitezova kneza Dmitrija Donskog prirediti spektakularnu rekonstrukciju odbrane ruskog sela od napada mongolo-tatarskih horda na konjima, kao i prikaz viteških borilačkih i mačevalačkih veština na konjima. Škotska pešadija, Mirski zamak i Lutkarsko pozorište iz Minska su takođe gosti festivala. Festival ima međunarodni karakter, te se očekuju i mnogi vitezovi i umetnici iz celog sveta. Pripremljen je bogat kulturni, muzički, obrazovni, sportski i duhovni program sa više od dve hiljade učesnika.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here